BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Kadın en çok tüple dövülüyor

Kadınların yüzde 29'u erkeğe karşılık verme, yüzde 27'si lüzumsuz para harcama, yüzde 16'sı bakın neden dayak yiyor?

Abone ol

Eskişehir’de düzenlenen bir toplantıda kadına yönelik şiddetin nedenleri ele alındı. Toplantıda konuşan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten Seber, erkeklerin kadınlara şiddet uygulama nedenlerini şöyle sıraladı:

“Kadınların yüzde 29.1’erkeğin sözlerine karşılık verme, yüzde 27’si lüzumsuz para harcama, yüzde 23.2’si çocukları ihmal etme, yüzde 16.3’ü cinsel ilişkiye hayır deme ve yüzde 5.8’i de yemeği yakma gibi nedenlerden şiddete maruz kalıyor.”

Saklı şiddetin ispatı yok

Seber şöyle devam etti: “Kadına uygulanan şiddet bir aile sorunudur, akıllı kadın dayak yemez gibi mantıklar devam etmektedir. Çok ilginçtir ki küçük piknik tüpüyle kadına şiddet uygulama çok büyük orandadır. Hukuk şiddeti uygulayan için mutlaka görünen şiddeti arıyor. Oysa saklı şiddet daha derin yaralar açmakta. Kadına yönelik şiddet hakaret, küfür, korkutma, çocukları göstermemekle tehdit etme gibi saklı ve ispatı olmayan şiddettir. Zaten görünen şiddetin ispatı da vardır. Kadını istemediği halde cinsel ilişkiye zorlama, çocuk yapmaya mecbur etme, fuhuşa zorlama şiddettir. Maalesef Başbakanımız da kadınlara en az 3 çocuk yapmayı önermiştir.”

Akıl erkeğe duygu kadına

Prof.Dr. Gülten Seber, aile içi şiddete tanık olan çocukların büyüdüklerinde bunu tekrar ettiğini söyledi: “Bu durum erkek çocuklarında çok fazla görülmekte. Kız çocukları bunu kader gibi görür. Öyle vakalar var ki annesini babası dövmesin diye şımarık yaparak babasının kendisini dövmesini sağlar. Sırf annesi şiddet görmesin diye. Şiddet gören kadınların yüzde 20’si intiharı dener. Şiddet uygulanan kadın nedeni bilinmeyen ağrılar çeker. Akıl erkeğe, duygu kadına verilmiştir denir. Yaşlı, çocuk bakımı kadına görev edindirilir.”