BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Kadın dolandırıcıyı burnu yakalattı

180 kredi kartıntan 1 milyon TL para çektiği öne sürülen çetenin kadın üyesini, bakın polis nasıl yakaladı.

Abone ol

Adana'da bankaların ATM'sine gece monte ettikleri mikro CD kart ile kredi kartlarını kopyalayıp, ATM'ye yerleştirdikleri kamerayla da kartın şifresini görüntüledikten sonra toplam 180 karttan 1 milyon TL para çektiği ileri sürülen 8 kişilik çetenin 7 üyesi tutuklanırken, çetenin kadın üyesini, polis burnundan teşhis etti.

ekran-resmi-2012-08-09,-10.45.06-am.png

Edinilen bilgiye göre, 10 Şubat 2012 tarihinde merkez Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri önündeki bir bankanın ATM'sine gelen bir kişi uzun süre burada kalınca vatandaşlar şüphelenerek polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, ATM'de Mehmet D.Ç.'nin (22) hesap ve kredi kartlarını kopyalamak için ATM'nin kart giriş bölümüne mikro CD kart yerleştirdiği, kartın şifresini öğrenmek için de ATM'nin üst kısmına kamera yerleştirdiği tespit edildi.

ekran-resmi-2012-08-09,-10.45.29-am.png

Yakalanan şahıs emniyete götürüldükten sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ATM'ye cihaz yerleştiren şahıstan edinilen bilgi üzerine bu sistemle vatandaşın parasını dolandıran bir çetenin olduğunu tespit etti. Mahkemeden alınan izinle belirlenen çete üyeleri fiziki ve teknik olarak takibe başlandı.

7 AYLIK TAKİBİN SONUCUNDA

Yaklaşık 7 aylık bir takibin sonucunda polis, Mehmet Y. liderliğindeki aralarında S.E. isimli bir kadının da bulunduğu O.K., M.G., M.A.Y., S.A., Ç.Ö. ve H.B.'den oluşan çetenin hesap ve kredi kartlarını kopyalamak için ATM'nin kart giriş bölümüne mikro CD kart yerleştirdiği, kartın şifresini öğrenmek için de ATM'nin üst kısmına kamera yerleştirdiğini belirledi. Polis, yapılan araştırmada çetenin bu sistemle 180 hesap ve kredi kartından toplam 1 milyon TL para çektiğini ortaya çıkardı.

ŞAHISLARIN KİMLİKLERİNE GÜVENLİK KAMERALARI SAYESİNDE ULAŞILDI

Polis çetenin geceleri insanların az olduğu yerlerdeki ATM'lere bu düzeneğin yerleştirildiğini tespit etti. Bunun üzerine ATM'lerdeki güvenlik kameralarını kontrol ederek şahısların kimliğine ulaştı. Ancak polis çetenin kadın üyesini belirlemekte biraz zorlandı. Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu konuda kriminalden yardım istedi. ABD filmlerini aratmayacak bir yöntemle güvenlik kamerasındaki kadının görüntüsü alınıp bilgisayara yüklendikten sonra şüpheli kadın S.E.'nin de fotoğrafı alınarak eşleşme yapıldı.

Görüntü gece olduğu için çok iyi olmadığından kadının sadece burnunu tamamen gözüktüğünden iki fotoğraftaki burunlar eşleştirildi. Burunların uzunluğu, genişliği gibi ölçüler dikkate alınarak bire bir yapılan eşleşmede güvenlik kamerasındaki burun ile şüpheli şahsın burnunun aynı olduğu belirlendi. Bu belgede çetenin dosyasına konularak mahkemeye sunuldu. Mahkeme polisin bu titiz çalışmasını göz önüne alarak çetenin kadın üyesiyle birlikte 7 kişiyi tutuklarken 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.