BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

Öz yeğenine tecavüz etti

17 yaşındaki genç kızın başına gelmeyen kalmadı. İşte o haber...

Abone ol

Ankara’da yaşayan 17 yaşındaki S.Ç’nin önce dayısının tecavüzüne uğradı sonra hamile kaldı. Yaşadığı kâbus yetmezmiş tecavüzcüsü onu kaçırdı ve evlenmek istedi. Ancak ailesi hem evliliği hem de kızlarını reddetti. Kadın barınma evinde screen-shot-2012-08-09-at-9.03.41-am.pnganne olan S.Ç, dün babasının, dayısını polislerin arasında öldürdüğünü öğrendi.

Mardin de yaşayan Ferit Subatan, 2010 yılında Ankara’da oturan ablasının yanına misafirliğe geldi. Subatan, burada misafir kaldığı sırada ablasının kızı olan öz yeğeni S.Ç.’ye tecavüz etti. O gün 17 yaşında olan S.Ç., korkusundan durumu kimseye anlatamadı. Ancak belli bir süre sonra hamile olduğunu anlayınca kendisine tecavüz eden dayısını arayarak durumu anlattı. Bunun üzerine tekrar Ankara’ya gelen dayı Ferit Subatan, tecavüz ettiği yeğenini kaçırarak Mardin’e döndü.

DAYISINDAN ÇOCUK DÜNYAYA GETİRDİ

Ferit Subatan, yeğeniyle evlenmek istediğini söyledi. Ancak kanunen yasak olduğu için hamile S.Ç. ortada kaldı. Ailesi tarafından kabul edilmeyen S.Ç. çareyi bir kadın barınma evine sığınmakta buldu. Şuanda 19 yaşında olan S.Ç. 5 ay önce de dayısından bir çocuk dünyaya getirdi. Çocuk devlet korumasına alınırken, S.Ç. ise barınma evinde kalmaya devam etti. Genç kızın ailesi Subatan hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak zanlı bulunamadı.

AİLEYİ TEHDİT ETTİ

Yeğenine tecavüz eden Ferit Subatan, geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Elmadağ İlçesi’ne gelerek, eniştesi olan S.Ç.’nin babası V.Ç.’yi tehdit ederek, "İzin verseydiniz evlenecektik, niye izin vermediniz’ diyerek tehditlerde bulundu. Bunun üzerine V.Ç., polise başvurarak kayınbiraderinden şikayetçi oldu. Elmadağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kısa sürede Ferit Subatan’ı yakalayarak gözaltına aldı.

KIZINA TECAVÜZ EDEN DAYIYA 5 KURŞUN

Gözaltına alınan Ferit Subatan, polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünde geçirmek üzere Elmadağ Devlet Hastanesi’ne getirildi. V.Ç., kızına tecavüz eden kayınbiraderi Ferit Subatan’ı, sağlık kontrolü işlemleri için polislerin arasında hastane koridorlarında beklediği sırada kurşun yağmuruna tuttu. Ferit Subatan, isabet eden 3 kurşunlu ile ağır yaralandı. Ferit Subatan, önce vurulduğu hastanede, ardından da sevk edildiği Ankara’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BABA TUTUKLANDI

V.Ç., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis adliye giriş çıkışında geniş güvenlik önlemleri alırken, cezaevine götürülen V.Ç., ”Benim yerinde kim olsa aynısını yapardı, bu namustandan öte bişey. Pişman değilim” diye bağırdı.

ANNE VE BABALARINI BARIŞTIRMAK İSTEDİLER AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

SİNİRLENİNCE...

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde boşanan baba ve annelerini bir araya getirmek için açlık grevi yaparak gündeme gelen 3 kız kardeşin yaşadığı evde dün yangın çıktı.

Baba Yusuf K.'nın ayrıldığı eşinin başka bir kişiyle evlendiğini öğrenince evi ateşe verdiği anlaşıldı. Kısa sürede söndürülen yangında maddi hasar oluştu.

Şevkiye Mahallesi Değirmen Sokak'ta dün akşam meydana gelen olayda, bir evde yangın çıktığı ihbarıyla harekete geçen polis ve itfaiye ekipleri, kısa sürede verilen adrese geldi. İtfaiye ekibi, yatak odasında çıkan yangını kısa sürede söndürdü. Polisin araştırmasında yangının çıktığı evde geçen hafta boşanan anne ve babalarını yeniden bir araya getirmek için açlık grevi yapan 3 kız kardeş ile babaları Yusuf K.'nın kaldığı saptandı. Polis ekipleri, kısa süre sonra kız kardeşler 12 yaşındaki F., 9 yaşındaki A. ve 7 yaşındaki N.'yi sokakta ağlarken buldu. Abla F.K., babalarının annesi Ayşe Hazır'la yaptığı telefon görüşmesi sonrası sinirlendiğini, evi ateşe verdikten sonra hep birlikte evden ayrıldıklarını söyledi. Yolda babaları ile konuştuktan sonra tekrar eve döndüklerini söyleyen F.K., kardeşleri ile birlikte yurda yerleştirilmek istediğini söyledi.

Polis ekipleri Cumhuriyet Savcısı ile yaptığı görüşmenin ardından kız kardeşleri amca İbrahim K.'a teslim etti. Polis, yangın sonrası izini kaybettiren Yusuf K.'nın bulunması için çalışmasını sürdürüyor.

SEVDİĞİ KIZIN ANNESİNİ REHİN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

SEVDİĞİ KIZI ALAMAYINCA...

ANTALYA'da 28 yaşındaki Volkan Kapıcıoğlu tarafından rehin alınan A.K., (38) polisin yaptığı operasyonla kurtarıldı. Gözaltına alınan Kapıcıoğlu, mahalleli tarafından linç edilmek istendi.

Olay, saat 22.00 sıralarında Ulus Mahallesi, 2112 Sokak'taki Müge Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre bir süredir A.K.'nın kızına ilgi duyan Volkan Kapıcıoğlu, aşkına karşılık bulamadı. Akşam saatlerinde genç kızın peşini bırakmadığı iddiasıyla A.K. ve ismi açıklanmayan kızı Kapıcıoğlu'nun kaldığı eve gitti. A.K., kızı ve Kapıcıoğlu aralarında tartışmaya başladı. Bu sırada genç kızın ve annesinin Volkan Kapıcıoğlu'yla tartıştığını gören mahalle sakinleri, Kapıcıoğlu'na saldırdı. Kendisini A.K. ile birlikte işyerinden bozma eve kilitleyen Kapıcıoğlu, elindeki camla vücudunun çeşitli yerleri kesti. Polis ev çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

Yarım saat süren ikna çabalarına cevap vermeyen Kapıcıoğlu'nun dalgınlığından faydalanan ekipler, genci demir parmaklıkların arkasından yakalayarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada demir kapıyı kıran polis, Kapıcıoğlu'nu gözaltına aldı. Polis aracına bindirilmek istenen Volkan Kapıcıoğlu'nu mahalle sakinleri linç etmek istedi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan A.K. ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Alkollü olduğu öğrenilen Volkan Kapıcıoğlu ayakta yapılan tedavisinin ardından polis merkezine götürüldü. Polis olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.