BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bu açıklama MHP'yi çok kızdıracak

MHP Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, MHP’de ileri demokrasinin oluşturulması için aday olduğunu ifade etti.

Abone ol

MHP Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, Bartın’da MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ve partililerle görüştükten sonra Bartın Belediyesi Yöresel Yemekevi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve MHP’de herkesin istişare edebileceği bir ortamın oluşması gerektiğini belirten Küpçü, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milliyetçi Hareket Partisi’ne genel başkan adayı olduğumu 22 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da yaptığım basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdum. MHP’yi iktidar yapabilmek için de bütün teşkilatlarımızı tek tek dolaşarak istişare yapıyorum. Amacımız MHP’yi Türkiye’de bir taraftan iktidar yaparken, bir taraftan da Türkiye’deki siyasetin kalitesini artırma yolunda çalışmaktır. Siyasetin kalitesini artırmak için de siyasette daha kaliteli ve üretken insanlarla çalışmak gerekiyor. Türkiye’nin her yerini dolaşarak, hatta sadece iller değil ilçeleri de dolaşarak kurumsallaşmayı sağlayabilmek için nasıl çalışma yapacağımızın programını çıkarmayı düşünüyoruz. Yönetime geldiğimizde önümüze belediye seçimleri ve genel seçimler gelecek.

Biz bu konuda acil eylem planı doğrultusunda kurumsallaşmanın hem temelini atmalıyız hem de MHP’yi iktidara getirmeliyiz. MHP’nin şu anda iktidar olamaması, savunduğu konular açısından fazla bir problem yoktur. Ancak birinci problem üst tabanda bürokrat öğretim üyesi ağırlıklı olduğu için bunların halkla iletişimlerinde biraz sıkıntı var. Biz dolayısıyla bürokrat ve öğretim üyelerine elbette Meclis’te ve çeşitli kademelerde değerlendirmelerde bulunmaları için ihtiyacımız var. Biz toplumun kesimleri ile onları dengeli bir biçimde kullanarak toplumumuz ve halkla kaynaşarak yürüyeceğiz. Ayrıca kurumsallaşmayı sağlamaktaki yönümüz farklıdır. Kurumlaşma olmadığı taktirde kişilere bağlı olarak yürür. Türkiye’deki partiler de kişilere bağlı olarak yürümektedir. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bunun için de seçimlerin hem milletvekilliği hem de belediye başkan adaylıkları, hem de merkez kurulu üyelikleri gibi üyelikleri genel merkezin belirlemesi değil, teşkilatların belirlemesi gerekiyor. Türkiye’de kaliteyi artırabilmek için iki anlayışın yaygınlaştırılması gerekiyor. İnsanlar kendi aralarında rahatça istişare edebilmelidir. Hem bu istişareler hem de alınan bütün bu kararlar bilgi temeline dayalı olmalıdır. Biz bunları da yaygınlaştırmanın mücadelesi içinde olacağız” dedi.

“TERÖR KONUSUNDA BAŞKA ETKENLER VAR”

MHP Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, terör olayının göründüğü gibi olmadığını, başka unsurların da ön planda olduğunu vurguladı.

“Türkiye terör olayını 30 yıldır çekiyor. Bunun sebebi terör olayı tamamen Türkiye dışından kaynaklıdır. Amerika’nın yıldızlar savaşı projesi ile Sovyetler’in artık parçalama projesi başlatmış oldu. 1985 yılında yeniden değişim şekline başladılar. Buradaki maksat Sovyetler Birliği dağıldığında ortaya çıkacak Orta Asya Bölgesi’nin yeraltı ve yer üstü zenginliklerinden faydalanacaklardı. Türkiye’nin orası ile bağları olduklarını düşündüler. Bundan Türkiye’yi geride bırakmaları için Türkiye’nin başını belaya sokmaları gerekiyordu.

PKK'NIN AMACI

PKK’nın çıkış tarihi 1984 yılındadır. PKK’nın amacı; Türkiye’nin ufkunun açılmamasını istiyorlar. Çünkü Türkiye PKK’ya karşı harcadığı parayı başka işlere harcamış olsaydı en az yüzde 50 daha fazla gelire sahip olmuş olurduk. İkinci bir konu da, uyuşturucu kartellerinin tam istediği bir ortamdır. Irak’ın kuzeyini düşünecek olursak uyuşturucu kartellerinin istediği bölgeler dağlık bölgelerdir. İkincisi zayıf hükümetlerdir. Nitekim İran-Irak savaşı 8 yıl sürdü. O bölgede zayıf olundu. Ayrıca o bölgede Saddam kendini tam toparladığı dönemde de 36. paralel şeklinde oldu. Yukarıya kimse bırakılmadı. Zayıf bir hükümet oldu. Bir başka şartta da sınırı aşan etnik sorunları olmasıdır. Dolayısıyla uyuşturucu kartelleri orada yuvalanmış durumdadırlar. Terör olayını çözmek için çok yönlü konuşmamız gerekiyor.

MHP YÜZDE YÜZ IRKÇI DEĞİLDİR

MHP olarak olaya baktığımızda MHP’nin ırkçı olmadığı yüzde 100 bu olaylar ile kanıtlanmış oldu. Çünkü PKK’nın bu ülkeye yaptığı maddi zararların hesabı yoktur. Bunu da ölçemeyiz. Tüm bunlara rağmen MHP’li parti mensubu bir Kürt kökenli kardeşimize dahil ‘Sen Kürtsün’ diye hücum etmediği gibi evlerini de yakmaya kalkışmamıştır. Bunlar genellikle Avrupa’da oluyor. Bizim Almanya’ya giden, tek gayesi orada çalışarak hizmet eden vatandaşlarımızın evini yakmaya çalıştırlar. Bu konuları MHP çözecektir. Çünkü bu konuların çözümü iki farklı yöndedir. Teröre karşı kararlı ve net tavır almaktır. Ancak halkımıza karşı da müşfik olmalıdır. Bu işin kültürel, eğitim, dini ve hukuki boyutu vardır. Bütün bu konular ile çalışarak Türkiye’yi bu konudan kurtaracağımıza inanıyoruz. Bölgenin zenginliklerini hep birlikte paylaşmamız gerekiyor. Petrol ve doğalgaz bu bölgelerde dünyanın 3/2’ si Orta Asya, Kafkaslar ve Orta Asya’dadır. Bu kaynaklara bölge halkı ile sahip çıkarak, sahiplenmemiz gerekiyor”