BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  DÜNYA

Kadın bakan Brezilya'yı ikiye böldü

Kısa bir süre önce Dilma Roussef tarafından "Kadından sorumlu bakan" olarak atanan Eleonara Menicucci'nin görevine başlar başlamaz özel hayatı ile ilgili yaptığı açıklamalar ülke gündeminin başlıca tartışma konusu oldu.

Abone ol

Brezilya yeni atanan bir kadın bakan yüzünden ikiye bölündü. Kısa bir süre önce Dilma Roussef tarafından "Kadından sorumlu bakan" olarak atanan Eleonara Menicucci'nin görevine başlar başlamaz özel hayatı ile ilgili yaptığı açıklamalar ülke gündeminin başlıca tartışma konusu oldu.

Menicucci, katolik değerlere bağlılığıyla bilinen ülkesinde eski gerilla, feminist ve biseksüel olduğunu ve iki kez kürtaj yaptırdığını açıklayınca kilise başta olmak üzere çeşitli grupların protestolarına maruz kaldı. İnsan hakları örgütleri ve feminist grupların desteklediği bakan yaptığı konuşmada eski gerillalık günlerinden de "mücadele henüz bitmedi, hala devam ediyor" sözleri de muhafazakarlar için bardağı taşıran son damla oldu.

Infocatolica web sitesi Hristiyan değerlerini hiçe saymakla suçladığı Menicucci hakkında "Eski gerilla, dul, feminist, biseksüel olduğunu itiraf eden, başladığı görevde ilk olarak iki kez kürtaj yaptırdığını söyleyen bu kadın tüm bu açıklamaları Brezilyalı kadınlar hiçbir hukuki engele karşılaşmaksızın kürtaj yapabilsinler, kürtaj yaptırmak yasal olsun diye yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sosyolog olan 67 yaşındaki Menucci ilk konuşmasında, özel hayatıyla ilgili açıklamalarının yanında "Benim mücadelem kadınların kendi bendenlerine sahip olma ve hiçbir kadının doğum anında ya da istemediği hamilelikler yüzünden ölmemesi içindir" diyerek kürtaj yasasının bir an önce çıkması için çaba göstereceğini söyledi.

Brezilya'da her yıl 3600 kadın ilegal yollardan istenmeyen gebeliklere son verme işlemleri sırasında hayatını kaybediyor. Küba hariç tüm Latin Amerika ülkelerinde resmen yasak olan yasadışı kürtaj operasyonları toplamda 6500 kadın canına mal oluyor.