BIST 10.162
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.457,05
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyden ses kaydı açıklaması

CHP, Kadıköy'de seçim koordinasyon merkezine bırakılan ve ''şantaj aracı'' olarak kullanılmak istenen ses kasetinin savcılığa teslim edildiğini bildirdi.

Abone ol

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, seçim koordinasyon merkezine bırakılan ve ''şantaj aracı'' olarak kullanılmak istenen ses kasetinin savcılığa teslim edildiğini bildirdi.

CHP İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir internet haber sitesi ile aynı haber sitesinin televizyon kanalında, ''Kadıköy Belediye Başkanı, Meclis Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısına ait ses kaseti'' adı altında yayınlanan ses bandının, 17 Mart akşamı Kadıköy CHP seçim koordinasyon merkezine bırakıldığı ve ''kasetin basına verileceği'' yönünde şantaj yapıldığı belirtildi.

Kaset ile içinde bulunduğu yazılı zarfın, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesiyle 18 Mart sabahı teslim edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Kasette, kimliği belli olmayan birkaç kişinin küfürlü konuşmaları ile bundan 5 yıl önce vefat eden Kadıköy Belediye Meclis üyesinin adı kullanılarak kendilerince kurgular yapılmış, birtakım varsayımlarla olaylar anlatılmış ve bunlardan kendilerine pay çıkarmak isteği içerisinde şantaj aracı olarak kullanılmak istenmiştir. Ses kaydında adı geçtiği söylenen partili üyemizin de kasetteki sesin kendisine ait olmadığını söylemesi ve savcılığa müracaat edeceğini bildirmesiyle kaset, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk imzasıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığına yapılan müracaatla, 'şantajda bulunanların cezalandırılması ve kaset içeriğinin araştırılarak içeriği hakkında varsa işlem yapılması' talebiyle 18 Martta gönderilmiştir. Bizlerden para sızdıramayanların, bazı kurumlara bu düzmece kaseti para karşılığı verdikleri açıkça anlaşılmaktadır.''