BIST 10.164
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.454,29
HABER /  GÜNCEL

AKPli belediyeye polis baskını

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla AKP'li Belediye Başkanlığı'na operasyon düzenlendi.

Abone ol

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde, ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla AKP'li Belediye Başkanlığı'na operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yapılan operasyonda belediye bilgi işlem memuru Mükerrem Asutay gözaltına alınırken, belediye binasındaki araştırmalar sürüyor.

Geçen yılın kasım ayında, İçişleri Bakanlığı'na, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya'nın da memleketi olan Baskil'de, belediyenin yaptığı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, fesat karıştırıldığı, sahte paso ve otobüs bileti basıldığı yönünde ihbarda bulunuldu. İddialar üzerine soruşturma başlatan Baskil Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden getirilen ekiplerle belediyeye operasyon düzenledi. Polis, önce belediyede bilgi işlem memuru olarak görev yapan Mükerrem Asutay'ı sabahın erken saatlerinde evinde gözaltına alarak belediye binasına getirdi.


Baskil Belediye Başkanı AKP'li Bilal Özbey ile belediye çalışanlarının binadan çıkmasına izin vermeyen polis, savcı gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, binaya dışarıdan gelenlerin de girişine izin verilmedi. Öğleden sonra polis belediye bilgi işlem memuru Mükerrem Asutay'ı gözaltına alarak soruşturmasını yapmak üzere Elazığ'a götürdü.


Operasyon kapsamında Cumhuriyet Savcılığı, belediyeye ait 4 yolcu otobüsüne de el koyarak otoparka götürüp bağladı. Polis, belediyedeki ihale evraklarını el koyup araştırmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Bilal Özbey'in 29 Mart yerel seçimlerinde partisi tarafında aday gösterilmediği belirtildi.