BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kadıköyden ilginç notlar

Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Fenerbahçe, 3 ay sonra Kadıköy'de lig maçına çıktı.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nde, sezonun ilk maçında sahasında Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Fenerbahçe, 3 ay sonra Kadıköy'de lig maçına çıktı.

Ligde en son geçen sezon Kadıköy'de, 7 Mayısta Kayseri Erciyesspor'la cezası nedeniyle seyircisiz yapılan maçta karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, 89 gün sonra yine Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla kendi sahasında lig maçına çıktı. Tribünlerde az sayıda boşluklar göze çarpsa da taraftarlar sezonun ilk lig maçına büyük ilgi gösterdi.

Maç öncesi futbolcuları tek tek tribünlere çağıran taraftarlar, oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, karşılaşmadan önce hoparlörlerden çalınan şarkılara eşlik ederek, tribünlerde eğlenceli bir atmosfer oluşturdu.

-ANELKA KADROYA ALINMADI-

Son dönemde takımla antrenmanlara çıkmayarak, çalışmalarını salonda sürdüren Anelka kadroya alınmadı. Teknik direktör Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turunun rövanşında Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımıyla yaptığı maçın kadrosuna da almadığı Fransız futbolcuya, ligin ilk maçında yer vermedi.

-AURELIO, YERLİ STATÜSÜNDE OYNADI-

Türk vatandaşlığına geçen Brezilyalı futbolcu Marco Aurelio, Fenerbahçe formasıyla ilk kez ligde bir maçta yerli oyuncu statüsünde yer aldı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 'Mehmet' adını alan Brezilyalı futbolcu, Kayseri Erciyesspor maçıyla birlikte 2006-2007 sezonuna yerli oyuncu olarak başladı. Brezilyalı oyuncunun takım listelerinde de ad ve soyadı Mehmet Aurelio olarak yazıldı. PAF Ligi'nde, Dereağzı tesisleri sahasında yapılan maçta Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yendi. Maçta Fenerbahçe'nin golleri Umut (2) ve İbrahim'den gelirken, Kayseri Erciyesspor'un tek sayısı Kerim'den geldi. Maç öncesi, stat hoparlörlerinden taraftarlara yönelik uyarı anonsları yapıldı.

-FENERBAHÇE YENİ FORMASINI GİYDİ-

Fenerbahçeli futbolcular, 2006-2007 sezonu için yeni hazırlanan iç saha formasıyla maça çıktı. Sarı-lacivertliler, 100. yıl için dizayn edilen üstü altın renginde ve lacivert şorttan oluşan formayı giydi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, maç öncesi karşılaşmanın hakemlerine çiçek verdi. Bu esnada Fenerbahçe tribünlerinden ''Ulusoy istifa'' tezahüratları yapıldı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadının maraton üst tribününde İstiklal Marşı okunduğu sırada, beyaz zemin üzerine kırmızı yazıyla, ''Aşığıyız rengimizin ama bu vatan hepimizin'' yazılı pankart açıldı.