BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.447,16
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan turistler bulundu

10 gün önce Mısır'da kaçırılan turistler askeri operasyonla kurtarıldı.

Abone ol Mısır'da kaçırıldıktan sonra Sudan'a götürülen 11 yabancı turist ile 8 Mısır vatandaşının, Sudan-Çad sınırı yakınında düzenlenen askeri operasyonla kurtarıldıktan sonra Kahire'ye getirildikleri bildirildi.

Mısırlı yetkililerin açıklamaları ile bölgedeki yerli ve yabancı gazetecilerin duyurduğuna göre, kurtarılan rehineler askeri bir uçakla getirildikleri Kahire'de sağlık kontrolünden geçirilecek.

Bütün rehinelerin durumunun iyi olduğunu belirten bir Mısırlı yetkili, kaçırılan turistlerin Sudan ve Mısır güvenlik güçleri tarafından Sudan-Çan sınırı yakınında kurtarıldığını söyledi.

Mısır'ın resmi paber ajansı MENA, Mısır'da maskeli silahlı kişiler tarafından 19 Eylülde çöl safarisi yaparken kaçırıldıktan sonra Sudan topraklarına götürülen 5 Alman, 5 İtalyan, 1 Rumen ve 8 Mısırlı turistin kurtarıldığını haber vermişti. Ajans, turistleri kaçıranlardan yarısının kurtarma operasyonu sırasında öldürüldüğünü bildirmişti. Turistlerin nerede ve ne zaman serbest kaldığı konusunda ayrıntı verilmemişti.

Bu arada, İtalyan haber ajansı ANSA da İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'ye dayanarak, İtalyan özel güvenlik güçlerinin de kurtarma operasyonuna katıldığını duyurdu.

Öte yandan, önceki haberlerde rehineler için 6 milyon avro fidye istediği bildirilen eylemcilerin, Mısırlı yetkililer ve çok sayıdaki siyasi uzmana göre siyasi bir hedefleri olduğu sanılmıyor.