BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.495,05
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan Ant Sekban olayında gerçek ortaya çıktı

Çekmeköy’de evinin yakınlarında kaybolduktan 3 gün sonra bulunan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ant Sekban'ı kaçıranlar tutuklandı.

Abone ol

Çekmeköy'de lise öğrencisi Ant Sekban'ı kaçırdıkları öne sürülen iki kişi yakalandı. Sekban'ın babasıyla aralarındaki alacak meselesi nedeniyle eylemi gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri belirtilen şüpheliler tutuklandı.

JANDARMA SEKBAN'IN 3 GÜN TUTULDUĞU EVİ BELİRLEDİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Sekban'ın 3 gün boyunca tutulduğu Pendik Yenişehir Mahallesinde site içindeki evi belirledi.

Site güvenlik kayıtlarında yapılan incelemede, siteye Sekban'ın kaçırıldığı dönemde giriş-çıkış yapan N.C'nin, site sakinleriyle akrabalık bağı olmadığı tespit edildi. N.C'nin sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları da incelemeye alınarak, diğer şüpheliyle irtibatı belirlendi. 

Ant Sekban, N.C'nin kendisini kaçıran ve dairede 3 gün boyunca beraber kaldıkları, S.A'nın ise kaçırıldığı otomobili kullanan kişi olduğunu beyan etti. 

Kaçırılma olayında kullanılan otomobil, Sultanbeyli'de görüldü. Aracın sürücüsü gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından yapılan görüşmelerde, S.A ve N.C'nin teslim olması sağlandı.

ALACAK VERECEK DAVASI

Şüpheliler N.C. ve S.A'nın avukat eşliğinde alınan ifadelerinde haklarındaki suçlamayı kabul ettikleri öğrenildi. S.A'nın ifadesinde; olayın mağduru Ant Sekban'ın babası ile aralarında birkaç yıldır devam eden alacak verecek meselesi bulunduğunu söylediği kaydedildi.  

Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak, Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. 

Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Ant Sekban, 26 Aralık'ta evinin bulunduğu Reşadiye köyünde okuldan döndüğü sırada kaybolmuş, kaçırıldığı anlaşılan Sekban 29 Aralık'ta ailesine kavuşmuştu.

SEKBAN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Kaçırıldıktan sonra bulunan Ant Sekban yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

"Minibüse bindim, evime bir dakika mesafe vardı. Hava yağmurluydu. Bir araba geldi. Bir adam yol tarifi sordu. Bende yardım etmek için yanında durdum. Arka kapıyı açtı içerideki şoföre garip sorular sordu eğildim yardım etmek için. Beni arabanın içine çekti ve o da arabaya atladı. ‘Senlik durum yok’ dediler. Bende şaşkındım. Espriler yaptık, sıcak ortam oluştu. 1,5-2 saat arabadaydık. Günlük kiralanan eve geldim. Yemek ısmarladı bana. İyi davrandı. Günler geçti. Benim yanıma bir kişi geldi. 4 gün boyunca aynı evde kaldım. Açıklama yapmadılar, rahat ol dediler. Biz samimi olduk. Onlar da geçiştirdi. Silah vardı ellerinde. Gece silahı aradım ama bulamadım, kaçmayı düşündüm. Ama bir şey yapmadım. Evde haberimi izlediğimde heyecanlandım. Onlar haberi görünce rahat davrandılar. Ben tedirgin oldum. Dün akşam ben erken yattım. Yatağa gittim, uyuyamadım. O hazırlanmıştı. Çıktık bana para verdi. Sonra ben çıktım ara sokaktaydık. Sarıldık helallik istedik. Ayrıldık.

Minibüs bekliyordum, birinin telefonunu aldım ve annemi aradım. Telefonunu kullandığım kişi beni evine götürdü, jandarma beni aldı. Ailemle buluşunca mutlu oldum. Ben geri döneceğimi biliyordum. Tüm akrabalarım gelmiş, aile toplanmış oldu. Arkadaşlarım geldi, sohbet, muhabbet güzeldi."

BABASI: 'DETAY VERMEYELİM' DEMİŞTİ

Bulunduktan sonra Ant Sekban’ın kaçırılmış olabileceği iddiasını soran gazetecilere baba Sekban, "Onun gibi bir şey, fazla bir detay vermeyelim. Çünkü jandarmanın işini zorlaştırırız" cevabını vermişti.

sekban.jpg