BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  DÜNYA

Charlie Hebdo genel yayın yönetmeninden olay IŞİD tepkisi

Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeni, 2 ay önceki çalışmasında IŞİD'e karşı Kobani direnişini 'Ben Kürdüm' diyerek desteklemişti.

Abone ol

Saldırganlar tarafından basılan Fransız siyasi- kara mizah dergisi Charlie Hebdo'nun öldürülen genel yayın yönetmeni Stephanie Charbonnier (Charb), öldürülmesinden daha 2 ay önce 'IŞİD'le ilgili çok flaş bir çalışma hazırlamıştı.

Charb, 22 Ekim'de  Kobani'de PYD'nin IŞİD'e karşı direnişini desteklediğini şu sözlerle açıklamıştı:

"KÜRTÇE TEK KELİME BİLMİYORUM, AMA BEN KÜRDÜM"

'Ben Kürt değilim, Kürtçe tek kelime bilmiyorum, bir Kürt yazarın ismini bile söyleyemem. Kürt kültürü bana tamamen yabancıdır. Evet, arada Kürt yemekleri yemişliğim vardır. Geçelim bunları. Ama bugün Kürdüm, Kürtçe düşünüyorum, Kürtçe konuşuyorum, Kürtçe şarkı söylüyorum. Kürtçe ağlıyorum. Suriye ’deki Kürtler sadece Kürtler için değil, bütün insanlık için karanlık güçlere karşı savaşıyorlar. Hayatlarını, ailelerini, ülkelerini koruyorlar. Sadece ‘fanatik İslam ’a karşı değil, barbar çeteciliğe kaşı da hepimizi savunuyorlar.

IŞİD'E KARŞI ULUSLARARASI KOALİSYONA SERT ELEŞTİRİ

Boğaz kesicilere karşı oluşturulan sözde koalisyon güvenilir mi? Farklı sebeplerden dolayı birçok üyesi stratejik, ekonomik ve politik çıkarlarını hesaba katıyor. Bugün ölüme karşı direnen sadece Kürt halkı var.”

charlie-hebdo-charb.jpeg