BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.415,29
HABER /  GÜNCEL

Kaçak elektrik cezası kaç para oldu 2022 cezası ne kadar?

Kaçak elektrik cezası kaç para oldu araştırması son günlerde yeniden arttı. Peki yurt genelindeki binlerce vatandaşımızın oldukça merak ettiği kaçak elektrik kullanma cezası ne kadar oldu? İşte 2022 kaçak elektrik kullanma cezası...

Abone ol

Abonelik olmadan elektrik kullanımı anlamına gelen kaçak elektrik cezası kaç para oldu araştırması yeniden arttı. Kaçak elektrik kullanma cezası ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki yurt genelindeki binlerce vatandaşımızın oldukça merak ettiği kaçak elektrik kullanma cezası ne kadar oldu? İşte 2022 kaçak elektrik kullanma cezası...

Usülsüz elektrik kullanımı cezası nedir: Usulsüz elektrik enerjisi kullanımı, kullanım yerinde yapılan kontrollerde tespitlerinde, müşteriye yükümlülüklerini yerine getirmesi için için 15 gün süre verildiğini bildiren kesme ihbarı bırakılmaktadır. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen tüketicinin dahil olduğu abone grubundan ait olduğu yıla ilişkin Kurul Kararı ile belirlenen kesme/açma ücretinin 5 katı ücret tahsil edilerek elektriği kesilmektedir. Durumlardan da anlaşıldığı üzere, elektrik tüketicisinin usulsüz elektrik kullanım durumuna kolayca düşebilir. Bu kullanım tespit edildiği taktirde tüketicinin ceza ödemesi gerekir, dolayısıyla konu hakkında bilinçlenmek son derece önemlidir.

Kaçak elektrik cezası nedir: Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca kullanımı gerçekleştiren kişilere kesilen cezadır.

Kaçak elektrik kullanımı cezası ne kadar: Abonenin toplam kaçak elektrik kullanım miktarı hesaplanır ve aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 katı olarak elektrik faturasına yansıtılır. Bu bedel kaçak kullanımın başladığından tespit edilen tarihe kadar olan dönem için geçerli olan bedeldir. Kaçak kullanımın tekrarlanması durumunda ceza, tek terimli aktif enerji tarife bedelinin 2 katı olarak hesaplanmaktadır.