BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KABUS geri döndü

Sağlık Bakanlığı'ndan kuş gribi açıklaması. Kuş gribi geri döndü. Samsun'da karantina.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Yörükler Beldesi'nden alınan numunelerde kuş gribi virüsünün tespit edildiğini belirterek, 37 köyün kanatlısının itlaf edildiğini, gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 28 Ocak 2008 tarihinde Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Yörükler Beldesi Meşelik mevkiinde Ali Baykal isimli vatandaşa ait köy tavuklarında ölüm olduğu ihbarının alındığı hatırlatılarak, aynı gün köy yerine ulaşıldığı, geçici kordon ve karantina tedbirlerinin alındığı ve şüpheli görünen köy tavuklarından numune alındığı ifade edildi.

Alınan numunelerin laboratuvarlardaki incelemelerinde, kuş gibi hastalığı virüsünün tespit edildiği dile getirilen açıklamada, söz konusu yer sulak ve sazlık bir yer olduğundan hastalığın kaynağının yabani kuşlar olduğunun belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede 8 ailenin kümeslerini kapsayan sınırlı bir alanda, 37 köy kanatlısı tedbir amacıyla itlaf edilmiştir ve itlaf çalışmaları da sona ermiştir. Çok küçük bir çapta ve çok dar bir alanda etkisini gösteren bu hastalıkla ilgili her türlü tedbir alınmış olup endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Hastalık mahallinde kordon ve karantine tedbirleri devam etmektedir."