BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Juvenın yıldızları kapış kapış

2. ligde oynayacak Juventus'te oynamak istemeyen yıldızlara büyük rağbet var.

Abone ol

İtalya'da ikinci lige düşürülen son Seri A şampiyonu Juventus'ta ikinci ligde mücadele etmek istemeyen futbolcular transfer piyasalarını da hareketlendirdi.

İtalya forması ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşan futbolcuların başında gelen Juventus kalecisi, Ginaluigi Buffon, ülke dışından gelen transfer tekliflerine rağmen kariyerini İtalya'da ve Seri A'da sürdürmek istediğini açıkladı. Son olarak İtalyan basınında Arsenal'le görüştüğü yönünde haberler çıkan Buffon konusunda, menajeri Silvano Martina, transfer söylentilerine, "Buffon'un ilk tercihi kariyerine İtalya'da devam etmektir. Londra'ya transfer olması olasılık arasında olabilir fakat Buffon Seri A'da oynamayı istiyor" diyerek yanıt verdi.

Buffon, daha önceki açıklamalarında Milan'a transfer olmak istediğinin sinyallerini veriyordu ancak Milan'ın şike skandalının ardından Şampiyonlar Ligi hakkının elinden alınması, Buffon'un kararsızlığını arttırdı. İtalyan kaleci ile ilgili ülkede yaşanan son transfer söylentisi ise, Milan'ın Brezilyalı kalecisi Nelson Dida'nın Manchester United'ın transfer listesinde olduğu ve bu transferin gerçekleşmesi halinde de Buffon'un San Siro'ya gideceği oldu.
Juventus'lu futbolcularla ilgili bir diğer haber ise İspanya'daydı. İspanya'da yayın yapan AS Gazetesi, başarılı defans oyuncusu Fabio Cannavaro'nun Real Madrid'e transfer olmaya karar verdiğini duyurdu.

Gazete, Cannavaro'ya transfer teklifinde bulunan Chelsea Kulübü'nün sahibi Roman Abramovich'in, Cannavaro'nun bu kararı ile birlikte büyük hayal kırklığına uğradığı da ifade edilirken, İtalya Milli Takım kaptanının Real Madrid'in yeni teknik direktörü Fabio Capello'yu arayıp tekrar aynı takımda olmak istediğini söylediğini ifade etti. AS, ayrıca Real Madrid'in Juventus'lu Gianluca Zambrotta ve Emerson'la da ilgilendiğini de okuyucularında aktardı.
Juventus'tan ayrılmayı düşünmeyen futbolcuların başında ise takımın tecrübeli oyuncularından Alessandro Del Piero geliyor. Ancak Del Piero'nun aksine Fransız defans oyuncusu Patrick Vieira, Manchester United ile transfer görüşmelerini sürdürürken, İtalyan basını Fransız oyuncunun İnter'e transferinin an meselesi olduğu görüşünde. Juventus'la başarılı bir sezon geçiren İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur ile görüşmelerini devam ettirirken, tecrübeli Çek orta saha yıldızı 33 yaşındaki Pavel Nedved ise Avrupa'nın bir çok kulübü ile temas halinde.

Juventus'un yeni başkanı Giovanni Cobolli Gigli ise yaptığı bir açıklama ile Seri B'ye düşürülen takımından her oyuncunun satılık olduğu anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Biz süper market değiliz. Bizim oyuncularımızla ilgilenen kulüpler futbolcuların bedellerini ödemek zorundalar" dedi.

Bu arada, Juventus'un yeni teknik direktörü Didier Deschamps ise, futbolcuları ile tek tek görüşerek onların fikirlerini öğrenmeye çalışırken, takımının birinci lige yükselmesi konusunda ise umutsuz açıklamalar yaptı. Deschamps, dezavantajlarının çok olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki sezona 30 puan geriden başlamak her şeyi daha da zorlaştıracak. Ümit ediyorum ki bunu başaracağız. Ancak büyük bir ihtimalle, birinci lige yükselmemiz, bir sonraki sene olacak" dedi.