BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,26
HABER /  SPOR

Juninho neden gelmedi?

Cimbom Juninho'yu gelmeye ikna etmişti. Ancak bir olay bu transferi yatırdı..

Abone ol

Saray'ın her konuda anlaşmaya vardığı Juninho, hangi olaydan dolayı imza atmaktan vazgeçti. Adnan Polat bu sorunun cevabını bugün yapılan divan kurulunda verdi.

"JUNİNHO, 'CAN GÜVENLİĞİM YOK' DİYEREK İMZADAN VAZGEÇTİ"

Üyelerin eleştirilerini yanıtlamak üzere kürsüye gelen Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yaşanan olayların sadece Galatasaraylıları değil, futbola gönül vermiş herkesi üzdüğünü yineleyerek, “Ben o gün stat çıkışında, 'Yaşananlar Türk futbolu için kara bir lekedir' demiştim. Çıkan olayların bize maliyeti 20 milyon avro olmuştur. Şampiyonlar Ligi kaybı, kombine kaybı, sponsorlar için yapılacak artışların yapılamaması, başlıcaları. Mali sıkıntı geçiren kulübümüzde tam nakit akışı dengelenmişken, böyle bir darbe oldu” dedi.

Yaşanan olayların, Galatasaray'da her şeyden daha önemlisi, bir imaj kaybına neden olduğuna dikkat çeken Polat, “Dünyanın önemli derbilerinden biri olarak görüldüğü için birçok ülkede bu görüntüler yayınlandı. Bizim çok önem verdiğimiz, üzerinde 3 ay çalıştığımız bir transferimiz, belki Hagi'den sonra gelecek en ciddi isim olacaktı, bu nedenle yapılamadı. Brezilyalı oyuncu Juninho, Paris'teki son görüşmemizde 'Can güvenliğim yok' diyerek imzalamaktan vazgeçti. Bize manevi etkileri de oldu” ifadelerini kullandı.