BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,26
HABER /  DÜNYA

ABD en kötüsüne hazırlanıyor

Çin'in silah gücü Amerika'yı korkutuyor. ABD en kötü olasılığa kendini hazırlıyor.

Abone ol

Savunma Bakanlığı'nın Asya-Pasifik Dairesi yetkilisi Richard Lawless, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Silahlı Kuvvetler Komisyonunda yaptığı açıklamada, 900 kadar Çin füzesinin Tayvan'a karşı mevzilendirilmiş olduğunu ve Çin'in çok daha gelişmiş uzun menzilli füzelere, savaş uçaklarına, savaş gemilerine ve denizaltılara sahip olduğunu söyledi.

Amerikan hükümetinin mümkün olan en kısa zamanda Çin ile stratejik bir diyalog başlatmak ve Çin'in başta nükleer silahlar olmak üzere askeri niyetlerini konuşmak istediğini belirten yetkili, "Derinlemesine gerçek bir diyalog kurarsak, Çin'in bazı projelerinden vazgeçmesini sağlayabiliriz, bu noktaya gelemezsek de, en kötüsüne hazırlanmamız gerek" diye konuştu.

Lawless, Çinli yetkililerinin askeri kapasitelerin yapısını gizlediğini bunun da ABD ve diğer hükümetleri alarma geçirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Pekin, resmi olarak savunma bütçesini 45 milyar dolar olarak açıklarken, Amerikan askeri istihbaratı (DIA) Çin'in toplam askeri harcamalarının bu yıl için 125 milyar dolara yükseldiği tahmininde bulunuyor.