BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

JİTEM ve PKK'nın şok ortaklığı!

Köy korucu dernekleri PKK, JİTEM ve Hizbullah hakkında öyle açıklamalarda bulundu ki...

Abone ol

Diyarbakır’da çıkan kemikler dikkatleri faili meçhullere çekerken, bölgedeki köy korucu dernekleri, 1990’lı yıllarda PKK, JİTEM ve Hizbullah tarafından ortak cinayetler işlendiğini açıkladı.

Diyarbakır İçkale’de ortaya çıkan kemikler, dikkatleri bir kez daha 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle PKK’nın infazlarına çevirdi. Güneydoğu’da yaşanlara tanıklık eden köy korucuları, JİTEM ve PKK’nın sistematik olarak infazlar yaptığını söyledi.

KORUCU VE JİTEMCİ'LERİN PARMAĞI VAR

Sason Köy Korucuları Derneği Başkanı Mahsum Batu: “Cadde ortasında insanlar infaz ediliyordu. O zaman Hizbullah, JİTEMCİ’ler, MİT’çiler, korucular vardı. Koruculardan da bu işe karışanlar oldu. Yani korucu ve JİTEMCİ’lerin parmağı vardı. ‘Bu adamı sicili bozuk alın halledin’ diyordu o dönemin komutan ve valileri.Yani emir yukarılardan geliyordu. Sadece Sason’da devlet yanlısı olduğu gerekçesiyle 27 kişi PKK tarafından infaz edildi. Burada hiç kimse emirsiz bir şekilde kafasına göre iş yapmamış. Makam ve mevki sahibi insanlar tarafından verilen talimatlarla öldürüldü. Yani emir yukarılardan geliyordu. Bir de bazı olaylar var ki örgüt tarafından yapılıp yapılmadığı belli değildi. Gerçekten PKK mı yaptı yoksa devlet mi yaptı bu da çok bilinmiyor. Ama iki tarafın işin içinde olduğu kesin.” diye konuştu.

"ÇOĞUNU PKK YAPTI"

Star'ın haberine göre, Bingöl Korucular Derneği Başkanı Ali Haydar Yener da şu ifadeleri kullandı: “Dönemin yöneticileri, OHAL valileri, dönemin içişleri bakanları nerede? Amirsiz hiçbir iş olmaz. Bugün faili meçhul dediklerinin birçoğunu PKK yaptı. JİTEM gibi kuruluşlar kuruldu ama bunların içinde farklı zihniyetlere hizmet edenler oldu. Bunların içinde, halkın PKK’ya sempati kazandırmak amaçlı eylemler yapmış olanlar olabilir. Faili meçhuller konusunda BDP ve PKK suskun. Demek bir kanadı da odur."