BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL

Babası onu senetle satmıştı!

Sözleşme yapılarak satılan ve tecavüze uğrayan E.Y'nin babasının evinde yaşadığı öğrenildi

Abone ol

6 yıl önce, 12 yaşındayken 5 bin TL'ye sözleşme yapılarak satıldığı müteahhidin tecavüzüne uğrayan E.Y.'nin kendisini satan babasının evinde yaşadığı ortaya çıktı

Antalya'da 6 yıl önce babası Osman Y. tarafından 5 bin lira karşılığında satıldığı 54 yaşındaki müteahhit Yusuf Akcan'nın tecavüzüne uğrayan E.Y.'yi Sivas'ta bulduk. E.Y. ve ailesi, evin kapılarını hiç kimseye açmıyor. Bugün 18 yaşında olan E.Y. ile ailesinin mahalleye iki yıl önce taşındıkları ancak komşularla görüşmedikleri öğrenildi. Beş çocuklu ailenin geçimini sağlayan baba Osman Y.'nin çalışmak için sık sık şehir dışına gittiği belirtildi. E.Y.'nin 12 yaşındayken yaşadığı dehşeti tüm Türkiye 6 yıl sonra öğrendi. O dönem nalburluk yapan Yusuf Akcan'a sözleşme karşılığında satılan küçük kızın dramı, Antalya'da okuduğu ilköğretim okulunun rehber öğretmeni tarafından gün ışığına çıkarıldı.

Öğrencilerinden başlarına gelen kötü bir şeyi yazmasını isteyen rehber öğretmen, gözyaşlarına boğulup sınıftan kaçan E.Y.'yi konuşturmayı başardı. Sabah'ın haberine göre, öğretmenin ihbarı üzerine soruşturma başladı. Bir çok mahkemenin görevsizlik kararı verdiği dosya, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Yusuf Akcan geçtiğimiz hafta, "cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklandı.