BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.388,61
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz edip diktirirsin dediler

12 gün tecavüz edip 'sen hemşiresin diktirirsin' dediler. İşte 12 Eylül mağduru Celalettin Can'ın kan donduran sözleri

Abone ol

12 Eylül mağduru Celalettin Can 12 Eylül süreciyle ilgili yaşadıklarını okuyunca kanınız donacak!

Metris dışında Diyarbakır da dahil olmak üzere bir çok cezaevinde 19 buçuk yıl yattığını ifade eden Can; "Gürkaynak'ta bir köy evinde bir grup asker tarafından arkadaşlarımla beraber göz altına alındım. Gözaltına alındıktan sonra çok ağır işkence gördüm. Köy meydanında bana İstiklal Marşı söyletmek istediler, kendi değerlerime hakaret etmemi istediler. Sonra beni bir jipe koydular ve kimi zaman sürükleyerek Akçadağ jandarma karakoluna götürdüler."

"SEN HEMŞİRESİN DİKTİRİRSİN!.."

En çok etkilendiği olayın sorguda bir kadına tecavüz edilmesi olduğunu belirten Can şöyle konuştu: "Bir bayanı getirdiler ve onu soymaya başladılar ve beni başka bir odaya aldılar. Daha sonra on oniki gün o bayana tecavüz ettiler. Ben bunu yan taraftan duydum. sonra 12 gün sonra bayanı bırakırken "Koministler de namus ta varmış, bakireymiş, sen hemşiresin diktirirsin dediler"

"ZİNCİRE VURUP ELEKTRİK VERİN!"

Star'ın haberine göre, işkencenin karakolda da devam ettiğini belirten Can; "Daha sonra bizi Malatya Merkez Komutanlığı'ndan istediler. Gittiğimizde bir komutan geldi ve "Bunu zincire vurun" dediler. Beni zincire vurdular, ciğerlerini sökeceğiz senin dediler. Sonra beni eski havaalanına götürdüler. Vücudumun bir çok organına elektrik verdiler. Askıya aldılar ve sürekli kırbaçladılar." dedi.