BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  GÜNCEL

Jitem muhbiri teşhis etti

Jitem muhbiri olduğunu iddia eden Yasin Hayal'in eniştesi İğci Dink cinayetini ihbar ettiği jandarmayı teşhis etti..

Abone ol

Hrant Dink cinayetini olay öncesinde jandarmaya ihbar ettiği ileri sürülen Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin, Trabzon Jandarma Komutanlığı'nda, müfettişler önünde teşhiste bulunduğu ve ihbarı yaptığı ‘Veysel’ adındaki bir uzman çavuşu gösterdiği öğrenildi.

Azmettirici Yasin Hayal'e, silah temininde yardımcı olduğu iddiasıyla Trabzon'da gözaltına alınıp İstanbul'da sorgulanan halasının eşi Coşkun İğci, burada verdiği ifadesinde, JİTEM muhbiri olduğunu ileri sürmüş ve Çoşkun Hayal'in, McDonalds'ın bombalanması eylemi nedeniyle cezaevinde yatıp çıkmasından sonra geçen yıl Temmuz ayında, Hrant Dink'i vuracağını öğrendiğini ve bunu Jandarma İstihbaratı'ndan 2 kişiye söylediğini iddia etmişti.

SADECE BİRİNİ TEŞHİS ETTİ

Trabzon Devlet Malzeme Ofisi'nde çalışan İğci, İstanbul Polisi'ne suikastı ihbar ettiği jandarma görevlisinin eşkalini de vermişti. İğci, İstanbul'da ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.
İğci'nin bu ifadesinin ardından Trabzon'da soruşturmayı yürüten müfettiş albayın, Coşkun İğci'yi teşhis için İl Jandarma Komutanlığı'na çağırdığı ve İğci'nin ihbarda bulunduğu JİTEM görevlisini göstermesini istediği, İğci'nin de bunun üzerine adı Veysel olan uzman çavuşu gösterdiği öğrenildi. Çoşkun İğci'nin ihbar ettiği diğer jandarma görevlisini ise gösteremediği bildirildi.