BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana sürpriz destek

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için görüşmelerini sürdürürken Başbakan'a sürpriz bir destek geldi

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile beraberindeki konfederasyon ve sendika yöneticilerini kabul etti.


Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendilerinde nasıl bir izlenim bıraktığı"nın sorulması üzerine Aksu, Erdoğan'ın daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamaları tekrarladığını belirtti. Bu konuda fazla detaya girilmediğini ifade eden Aksu, şöyle devam etti:

“Sayın Başbakan, 'milletin iradesinin TBMM tarafından belirleneceğini ve bu konunun TBMM'de görüşüleceğini, sonuçta bir karar verileceğini' söyledi. Bu konuda bizim görüşümüz de aynı şekildedir. Halkın seçmiş olduğu TBMM'nin vereceği karar, halkın kararıdır, Meclis'in kararıdır ve sağduyunun kararıdır. TBMM iç tüzüğünde ve Anayasa'da Türkiye'de cumhurbaşkanının nasıl seçileceği, buna ait kurallar, koşullar açıkça belirtilmiştir. Bundan önce olduğu gibi, 10 cumhurbaşkanının seçildiği gibi bundan sonraki cumhurbaşkanının seçimi de eğer herhangi bir değişiklik olmadıysa aynı şekilde olmalıdır diye düşünüyoruz.”

Aksu bir gazetecinin, “Sizce aday olacak mı? diye sorması üzerine”, “Bu konuda Sayın Başbakanımız ketum. Bu konuda bize herhangi bir açıklama yapmadı, herhangi bir izlenim de alamadık. Ama kamuoyunda sizin almış olduğunuz izlenim de bizim izlenimle aynıdır. Bu konuda açıkçası Sayın Başbakan herhangi bir renk vermedi” dedi.
Aksu, “Siz, Sayın Başbakan'a, 'sizi öneriyoruz' dediniz mi?” sorusu üzerine, TBMM kararına saygı duyacaklarını belirtti.

Aksu, “Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığına aday olur, TBMM de seçerse bu da bizim kabulümüzdür ve Sayın Başbakan o andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu konudaki düşüncelerimiz de haftalardan beri açık ve seçiktir”

Başbakan Erdoğan'ın tepkisinin ne olduğuna yönelik soru üzerine Aksu, ”Sayın Başbakan teşekkür etti, halkın iradesine saygı duyulan her şeye saygı duyacağını belirtti” dedi.