BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,20
ALTIN 2.452,96
HABER /  SPOR

Ç. Rize Tahkime başvuracak

Çaykur Rize futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu'na verilen cezaya isyan etti ve Tahkim'e gideeğini açıkladı..

Abone ol

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Orhan İstif, kulüp başkanı Ekrem Cengiz ile futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu'na verilen cezaları çok ağır bulduklarını ve Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Orhan İstif, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulüp başkanı Ekrem Cengiz'e 1 yıl, futbol şube sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu'na ise 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildiğini hatırlatarak, "Verilen cezaları çok ağır buluyoruz. Federasyon ve kurulları bu yıl birçok yanlış kararlar veriyorlar. Beşiktaş maçında hakemin aşırı yanlış kararları vardı. Bundan dolayı başkan ve yöneticilerimiz maçın psikolojisi içinde tepki göstermişti" dedi.

Verilen kararla Çaykur Rizesporlu yöneticilere 'futboldan uzak durun' denildiğini savunan İstif, "Böyle bir kararı kabul etmemiz mümkün değil. Hukuk kuralları içinde elimizden geleni yapacağız. 1 hafta içinde Tahkim Kurulu'na başvurma hakkımız var. Bu hakkımızı kullanıp karara itiraz edeceğiz. Tahkim Kurulu'nun cezaları çok daha aşağıya çekeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kulüp başkanı Ekrem Cengiz ise karar hakkında yorum yapmayacağını söyledi.