BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,96
ALTIN 2.425,08
HABER /  DÜNYA

Talibanda İran silahları var

ABD, Afganistan'ta Taliban'a gönderilen İran yapımı silahlar ele geçirdiklerini açıkladı..

Abone ol

Orgeneral Pace, Irak'ın aksine, Afganistan'da ele geçirilen silahların İran'dan nasıl geldiğinin belli olmadığını belirtti.

Pace, kahvaltıda bir araya geldiği bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, "Afganistan'da ele geçirdiğimiz silahlardan hangi İran kurumunun sorumlu olduğu belli değil. Ama Afganistan'da Taliban'a gitmekte olan İran yapımı silahlar ele geçirdik" dedi.

Orgeneral Pace, havan topu mermisi ve C-4 patlayıcılar da dahil İran yapımı silahların geçen ay Kandahar'da ele geçirildiğini belirtti, ancak ele geçen silah miktarı konusunda bilgi vermedi. Pace, Afganistan'da ilk kez mi İran yapımı silah ele geçirdiklerini de söylemedi.

ABD, Irak'taki direnişçi gruplara ise İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Güçleri'nin silah gönderdiğini iddia ediyor.

IRAK'TA DA VAR

"Irak'ta ve Afganistan'da İran'da üretilen mühimmat bulunduğunu biliyoruz" diyen ABD Genelkurmay Başkanı, ayrıca Irak'ta yol kenarına yerleştirilen bombaları yapan malzemeyi sağlayan şebekenin içinde Kudüs Gücü üyeleri bulunduğunun açık olduğunu da ileri sürdü.

Kudüs Gücü'nün İran Devrim Muhafızları'na bağlı, Devrim Muhafızları'nın da doğrudan İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney'e karşı sorumlu olduğunun açık olduğunu belirten Orgeneral Pace, "bundan şu iki sonucu çıkarıyoruz: ülke (İran) liderliği silahlı kuvvetlerinin ne yaptığını ya biliyor ya da bilmiyor. Her iki durumda da bu bir sorun" dedi.