BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  GÜNCEL

Jet Fadıl’a Ponzi suçlaması!

Yaklaşık 1 yıldır taahhüt edilen kira gelirleri ödenmeyen Caprice Gold mağdurları ilk kez suç duyurusu yaptı.

Abone ol

Almanya ve Türkiye’de yaşayan 25 mağdur daha önce Yargıtay tarafından organik bağı kabul edilen Fadıl Akgündüz, şirketleri devrettiği kız kardeşi Avniye ile eniştesi İbrahim Obut, bir dönem 60 bin lira aylık maaşla şirketin satış ve spor koordinatörlüğünü yapan eski milli futbolcu Tanju Çolak ve Maldivler projesinde kendisini adanın sahibi olarak tanıtan Abdurrahman Akarsu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mağdurlar bu 5 kişinin nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlarını işlediğini iddia etti. Caprice Gold mağdurları kendilerinin saadet zinciri benzeyen ‘Ponzi sistemi’ ile dolandırıldıklarını savundu. Mağdurlar şikayet edilen 5 kişinin mal kaçırmalarını engellemek amacıyla mal varlıklarına da el konulmasını talep etti.

PONZİ SİSTEMİ NEDİR?

Çeşitli suçlara bulaşmış İtalyan asıllı ABD’li Charles Ponzi, 1920’lerde önce yatırımcılara yüksek kâr vaadiyle İspanya’dan ucuza alınan posta pulları, sonra da değeri 16 dolar olan emlak gayrimenkullerini fahiş fiyatla satarak 150 milyon dolar toplamıştı. Ponzi bu suçlardan uzun süre hapis yatmıştı.