BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu önce yağmur sonra kar!

Hava durumu için meteoroloji uyardı sıcak havaya aldanmayın, haftasonu önce yağmur sonrada kar geliyor. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya, Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl olacak?

Abone ol

Hava durumu yurt genelinde özellikle batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji uyardı 'aldanmayın!' Haftasonu sıcaklıklar düşecek, önce yağmur ardından da yurdun birçok kesiminde kar yağışı başlayacak. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kütahya,  Samsun, Kayseri, Bursa, Afyon, Çanakkale ve Balıkesir'i nasıl bir hava durumu bekliyor?

YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Yapılan son tahminlere göre yarın akşam saatlerinden sonra yurdumuzun batı kıyıları orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.
 
Cumartesi günü yurdun batısının çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz bölümünün yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, kıyı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
Yağışların; Cuma gecesi ve Cumartesi ilk saatlerde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
 
Pazar günü yağışların etkisini azaltarak Trakya, Marmara'nın batısı, Güney ve kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında meydana geleceği ve genellikle yağmur, kıyı kesimlerde sağanak, iç bölgelerin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
kiş2.20150123083956.jpgDoğu'da yoğun kar yağışı hayatı felç etti

BU İLLERE YAĞIŞ UYARISI!

  • İzmir,
  • Aydın,
  • Manisa,
  • Çanakkale,
  • Balıkesir'de kuvvetli yağış ve kısa süreli fırtına beklendiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava, bölgeyi etkisi altına alacak.

Yağışlar, bugün akşam saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'de  sağanak ve gök gürültülü sağanak, salı ve çarşamba günleri bölgenin iç kesimlerinde yağmur şeklinde olacak.

Etkili ve sürekli yağışların Çanakkale, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri, Balıkesir Edremit Körfezi çevresindeki ilçeleri ile Manisa şehir merkezinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağış esnasında rüzgar güney yönlerden 50-70 kilometre saat hızla esecek.

Bölgede beklenen kuvvetli yağışlarla oluşabilecek taşkın, sel, su baskını, yıldırım ve kısa süreli fırtınanın oluşturacağı olumsuzluklara karşı vatandaşların, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli, tedbirli olması istendi.

YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Son durumu değerlendiren Gökhan Abur, 'Şubat atıyında yoğun bir kış geçireceğiz mi?' sorusuna şöyle cevap verdi;

'Havalar soğuyacak. Atmosfer sürekli kendini dengelemeye çalışıyor, yarından itibaren balkanlar soğuk havanın etkisine girecek. En geç pazartesiden itibaren bu soğuk hava dalgası bizi de etkileyecek. Yani ocak sonu, şubat başı çok soğuk geçecek. Zaten aylardır bu kış soğuk geçecek diye uyarmıştık. Zaman zaman kar yağışı etkili olacak ülke genelinde. İç kesimlerde yüksek kesimlerde sislenme olacak. Batıda rüzgarlar etkili ve sıcaklıklar mevsim normallerin üzerinde olacak. Doğu'da ise kar yağışı var. Ege'de yarın bulutlanma artacak ve yağış başlayacak. Haftasonu bu yağışlar Marmara'yı da etkisi altına alarak tüm yurtta etkili olacak. Pazartesi, salı, çarsamba neredeyse tüm yurtta sıcaklık düşecek. Önce mevsim normallerine inecek sonrada daha da altına inecek. Bizi önümüzdeki hafta çok soğuk günler bekliyor.' dedi.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK

İstanbul'da hava sıcaklığı bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise Güney ve Güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK RAPOR

screen-shot-2015-01-23-at-8.33.29-am.png

ANKARA'DA BUZLANMAYA DİKKAT

Bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı, bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı beklenmektedir. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-23-at-8.34.40-am.png

İZMİR'DE YAĞMUR BAŞLIYOR

Parçalı çok bulutlu, Çanakkale, Edremit körfezi ve Çeşme yarımadası çevresi aralıklı hafif sağanak yağışlı geçecek. Bölgemizin iç kesimlerinde sabah saatlerde yer yer pus bekleniyor.

Hava sıcaklığı, önemli bir değişiklik olmayacak. Mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise Güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

screen-shot-2015-01-23-at-8.35.26-am.png

BİNGÖL KARA TESLİM

Karlıova ilçesinde etkili olan kardan sonra ev ve işyerlerinin çatısında biriken buz sarkıtları düşme riski nedeniyle tehlike saçıyor.

Karlıova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince çatılardaki kar ve buz sarkıtlarının olası bir faciaya neden olmaması için güvenlik tedbirleri alınarak temizleniyor.

kiş1.20150123083850.jpg

Buz Sarkıtlarının can kaybına neden olmaması için önlemler alınıyor

Buz sarkıtlarının herhangi bir can kaybına neden olmaması için ilçe genelinde çalışma başlatan ekipler itfaiye aracının merdiveni yardımıyla buzları kırıyor.

Başı işyerlerinin çatısında biriken ve çökmeye neden olabilecek buz kütleleri ise esnaf tarafından temizleniyor.

Ekipler, buz sarkıtlarının düşme riskine karşı vatandaşlara sık sık uyarıda bulunuyor.