BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Jet Fadıl milletle alay ediyor

Devremülkler pazarlayan Akgündüz’ün 750 liralık borcunu ödeyecek parası yokmuş.

Abone ol

Siirtspor’a milyonlarca lira harcadığını söyleyen, İstanbul’da devremülk pazarlayan Jetpa Holding Başkanı Fadıl Akgündüz, bir Jetpa mağdurunun icra takibine ilişkin icra müdürlüğüne sunduğu yazıda borcuna karşılık mal beyanı olarak arabasını bildirdi. Akgündüz, malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati tedbir konulduğunu belirtti.

Jetpa mağdurunun avukatı, 750 lira veremeyecek durumdaki Akgündüz’ün yanı sıra Jetpa’nın da mal beyanında bulunmuş olması gerektiğini belirterek, “Ya tümünü yatıracak, ya teminat mektubu sunacak ya da icra işlemlerini başlatacağız. Binlerce mağdur yarattılar” diye konuştu.

İstanbul’da devre- mülk pazarlayan, Siirtspor’a başkan olan Akgündüz, mahkemeye sunduğu beyana göre ödeme güçlüğü çekiyor.

2010 yılında İstanbul Bayrampaşa’da devre mülk pazarlayan, Siirtspor’a başkan olduktan sonra transferler yaparak “Milyonlarca lira para harcadık” diyen Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, mağduruna gelince “ödeme güçlüğü” çekiyor. Kamuoyunda “Jet Fadıl” olarak tanınan Akgündüz, Jetpa mağdurunun icra takibiyle ilgili olarak bir ay önce Şişli İcra Müdürlüğü’ne sunduğu yazıda malvarlığına ve banka hesaplarına ihtiyati tedbir konulduğunu belirterek borcuna karşılık mal beyanı olarak “34 VY 2111” plakalı aracı sundu.

1990’lı yıllarda gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayarak dolandırıcılıktan 1.5 yıl hapis yatan Jetpa’nın patronu Akgündüz 2010 yılında Türkiye’de kamuoyunun karşısına “Caprise Gold” devremülk projesiyle çıktı. Mayıs ayının sonunda Bayrampaşa’da AKP’lilerin de katılımıyla beş yıldızlı devre mülkün temelini attı. Aynı zamanda Siirtspor Başkanı olan Akgündüz, Siirt’e de “100 bin kişilik” stadyum müjdesi verdi. 2010 yılının ilk 8 ayında “ticaret hayatında yatırım üstüne yatırım, vaat üstüne vaat veren” Akgündüz, 16 Eylül 2010 tarihinde Şişli 7. İcra Müdürlüğü’ne “ödeme güçlüğü çektiğini” ortaya koyan bir beyanda bulundu. Akgündüz’ün avukatının borca karşılık sunduğu mal beyanı şöyle: “Müvekkilin ve şirketlerinin tüm malvarlığına ve banka hesaplarına, halen Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2007/232 esas sayılı dosyasında devam eden dava nedeniyle ihtiyati tedbir konulmuş bulunduğundan, müvekkilin ödeme emrine konu olacağı ödemesi hukuken ve fiilen mümkün değildir. İş bu borca karşılık müvekkil adına kayıtlı ve kayden tedbirli bulunan 34 VY 2111 plakalı aracı mal beyanı olarak sunuyoruz.”

Jetpa mağduru Mesut Uyar’ın avukatı Acun Papakçı Akgündüz’ün malvarlığını ve bundan sonraki hukuki süreci şöyle değerlendirdi: “İlk kazandığımız davada gerekçeli kararın elimize ulaşmasından sonra avukatlık ücretimizi icraya koyduk. Akgündüz mal beyanında bulunmuş. Malı yokmuş. Akgündüz’ün 750 TL ödeyecek parası yok! Ancak Jetpa Holding AŞ’nin de mal beyanında bulunması gerekiyordu, bulunmadı. Ayrıca müvekkilin alacağını da icraya koyduk. Ya tümünü yatıracak, ya teminat mektubu sunacak ya da icra işlemlerini başlatacağız. 1990’lı yıllardan bugüne binlerce mağdur yarattılar. Bu mağdurların zararlarını karşılamadan 2010 yılında istedikleri gibi ticaret yapıyorlar. Bu olay bir Türkiye gerçeği!..”

Jet Fadıl’dan inciler
Jetpa mağduruna “ödeme güçlüğü çektiğini” bildiren Fadıl Akgündüz’ün 2010’da kamuoyuna yansıyan açıklamaları ise şöyle:

100 BİN KİŞİLİK STADYUM YAPACAĞIM: Türkiye 3. lig ekiplerinden Siirtspor’un başkanlığını alan Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akgündüz, ilk önce Siirt’e 100 bin kişilik stadyum yapacağını söyledi.

18 MİLYON TL’LİK TEKLİF VERECEĞİM: Türkiye 2. ve 3. Lig kulüplerinin sponsorunun olmadığını dile getiren Akgündüz, “Önce benim şirketim ihaleye katılacak, bize diyorlar ki siz gelin yazılı teklifte bulunun. Bugün ben söz veriyorum, bugün 2. ve 3. Lig kulüplerinin sponsorluğu için teklif vereceğim. 18 milyon TL’lik bir teklif vereceğim. Her bir kulübe 200 bin TL’lik destek vermeye hazırız” dedi.

SİİRTSPOR’A MİLYONLARCA LİRA HARCADIK:
Akgündüz, “Geçen yıl Siirtspor için milyonlarca lira harcadık. Harcadığımız bütçenin sonunda şu oldu: TFF Başkanı, Aziz Yıldırım ve Mecnun Odyakmaz’ın yaptığı organizasyon neticesinde kulübümüzün teknik direktör yardımcısının son maçtan bir gün önce kaçırılması ve futbolcuların tek tek aranarak tehdit edilmesi sonucunda 2. Lig’e çıkmamız engellendi. Biz, mafya federasyonu kabul etmiyoruz. Siirtspor olarak bu yönetimin anlayışı ile devam etmeyeceğiz ve takımı ligden çekeceğim. Gerekirse kendi bölgemizde mücadele edeceğiz” dedi. Akgündüz bu açıklamaları sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’ndan 180 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası aldı.

• 33 MİLYON GELİR ELDE EDİLDİ: İstanbul Bayrampaşa’da temeli atılan projeyle ilgili olarak, burada 5 yıldızlı otel yapacağını söyledi. Akgündüz, daha kazık bile çakılmadan 1557 daireden 15 günlük devre mülkler halinde 1553’ünün satıldığını belirterek 33 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edildiğini ve 2 yıl sonra projenin tamamlanacağını söyledi.

• İMZA OTOMOBİLİ ÜÇ YIL SONRA HAZIR: Üretimi yılan hikâyesine dönen “İmza” marka otomobil projesiyle de ilgili Akgündüz, “Üç yıl sonra aracın üretimi tamamlanmış olacak ve yollarda bu araçları göreceğiz” dedi.