BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Japonya haritadan silinebilir şok kehanet!

Japonya önümüzdek 100 yıl içinde haritadan tamamen silinebilir. Gerçekleşecek bir volkanik patlama Japonya'nın yüzde 95'ini yok edecek.

Abone ol

Japonları korkutan bilimsel kehanete göre ülke gelecek 100 yıl içerisinde haritadan silinebilir.

Bilim adamları Japonya’da yaşanacak olası bir volkanik patlamanın nüfusun yüzde 95’ini yok edebileceği uyarısında bulundu.

Koba Üniversitesi’nden uzmanlar, Kyushu Adası’nda yaptıkları araçtırmada, adadaki yanardağın geçen 120 bin yılda 7 kez büyük patlamalara sahne olduğunu belirledi.

TOPLU ÖLÜMLER OLACAK

Uzmanlar, volkanda yaşanacak bir sonraki patlamanın 127 milyonluk Japon nüfusunun neredeyse tamamını zehirli gazlara maruz bırakacağını, bunun sonucunda da toplu ölümlerin yaşanacağını kaydetti.

Araştırmayı yürüten Yoşiyuki Tatsumi, böyle bir felaket yaşanması olasılığının yüzde 1 olduğunu belirtirken, 1995’te Kobe’de yaşanan 7.2’lik deprem felaketi öncesinde de böylesi bir yıkımın gelecek 30 yılda yaşanma olasılığının yüzde 1 olarak belirlendiğini hatırlattı.

japonya-haritasi.jpgBilim insanları, Japonya'da son dönemde rekor artış gösteren volkanik faaliyetleri değerlendirdi ve korkutan bir senaryo ortaya koydu. Buna göre Japonya 100 yıl içinde haritadan silinebilir

KOBE'DEN BETER OLUR

Milyarlaca dolarlık maddi hasara neden olan Kobe depreminde 6 bin 400’ü aşkın insan yaşamını yitirmişti. Japonya’da Eylül ayında Ontake Yanardağı’nda meydana gelen patlamada, dağın eteklerinde bulunan 51 dağcı zehirli gazlar nedeniyle hayatını kaybetmişti.

ontake-yanardaği.jpgJaponya’nın başkenti Tokyo’nun 250 kilometre batısındaki Ontake Yanardağı eylül aniden patlamış, 250’ye aşkın kişi dağın yamaçlarında mahsur kalmıştı.