BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

Karaman'da 18 işçi madende mahsur

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük meydana geldi. En az 18 işçinin madende mahsur kaldığı belirtildi.

Abone ol

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük meydana geldi. En az 18 işçinin madende mahsur kaldığı belirtildi.

Göçüğün meydana geldiği kömür ocağına, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İşçileri kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Karaman Valisi Murat Koca, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok" dedi.

Anadolu Ajansı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gideceğini duyurdu.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş hurriyet. com.tr'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Enerji Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız yolda. Bizim de arkadaşlarımız olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Genelkurmay tahlisiye ekiplerimizi askeri uçakla alıp Konya'dan Karaman'a bir an önce ulaştırmaya çalışıyor. Daha önceki su birikintisinin ani olarak ocağın içine boşalması söz konusu. Buna su patlaması diyoruz. Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah'tan ümit kesilmez."

Soma işçilerinden Ankara yürüyüşü

Manisa'nın Soma ilçesinde, Mayıs ayında maden faciasının meydana geldiği Eynez Maden Ocağı ile aynı şirket tarafından işletilen Atabacası Maden Ocağı'nda çalışan bir grup işçi, bu ayki ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle Ankara'ya yürüyüşe başladı.

Soma'da toplanan yaklaşık 250 işçi Atatürk Caddesi'ni takiben şehirler arası yola çıkarak, alkışlar ve sloganlar eşliğinde yol kenarından Kırkağaç yönüne yürümeye başladı.

Yürüyüş sırasında işçilerin sayısı arttı.

Hürriyet'e konuşan Maden İş Sendikası 3 No'lu Şube Başkanı Cafer Bülbül, "Eynez'de çalışan arkadaşların maaşları yatmadı. Diğer işletmedekilere de verilen sözlerin tutulmadığını bordrolarda gördük. Biz işimizi aşımızı istiyoruz. Bu şirket eğer çalışmayacaksa, devlet el koysun" dedi.