BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,12
ALTIN 2.442,69
HABER /  GÜNCEL

Japonların da pembe treni varmış

Tacize uğrayan kadınlar için talep edilen metrobüsün bir benzeri meğer Japonya'da hizmet veriyormuş.

Abone ol

İstanbul'un trafik derdine çare olarak devreye sokulan metrobüsler taciz araçları haline gelince Saadet Partililer "Pembe Metrobüs" kampanyası başlattı.

Bunun için de 60 bin imza toplandı. İstenen her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe otobüsün kadınlara hizmet vermesi.

JAPONLARIN PEMBE TRENİ

Türkiye'nin henüz tartışma safhasında olduğu bu proje meğer Japonya'da uygulanıyormuş. Yapılan bir araştırmada 30 yaşını aşan her 10 kadından 6'sının metrolarda ve trenlerde sarkıntılığa uğradığını ortaya çıkartmış. Bunun üzerine Japon hükümeti işe gidiş gelişlerin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerine pembe trenler koymuş.

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy bu uygulamanın sabah ve akşam için İstanbul'da da uygulabileceğini söylüyor ve Japonya'daki uygulamayla ilgili şu bilgileri veriyor;

"Sarkıntılık, Japonya’da ciddi bir cinsel saldırı olarak görülüyor. Çikanlık (sapıklık) ve bağlantılı altkültürle bir türlü başa çıkamayan, dünyanın en kalabalık kenti 30 milyonluk Tokyo, çareyi sadece kadınların binebildiği, böylelikle tacize uğramayacakları trenleri hizmete sokmakta bulmuştu. Tokyo’da başlayan bu uygulama, işe gidiş ve dönüşün yaşandığı saatlerde bir ya da birkaç vagonu kadınlara ve 12 yaşından küçük çocuklarına ayırmaya dayanıyor. "