BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

James Bond esnafa kan ağlattı

James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un bazı sahnelerinin çekildiği Adana'da esnaf, kapanan sokak ve caddelerden dolayı dert yandı.

Abone ol

James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un bazı sahnelerine ev sahipliği yapan Adana'da, bazı kesimler, çekimlerin kentin tanıtımına katkı sunacağı umut ederken, bazı esnaf ise kapanan cadde ve sokaklar nedeniyle sıkıntılı günler yaşadıklarını belirtti.


Bugüne kadar 1,5 milyarın üzerinde seyirciye ulaşan James Bond filmlerine dünyanın çeşitli ülkeleri ve şehirleri ev sahipliği yaparken, serinin son filminin çekimleri için İstanbul'un yanı sıra Adana tercih edildi.


Yazar Ian Fleming tarafından 1952'de yaratılan ''007'' kodlu İngiliz ajanın maceralarının anlatıldığı James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un Adana çekimleri iki etapta tamamlanırken, yaklaşık 1 ay süresince kentin değişik noktalarında cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
Bu nedenle Adana esnafı ''007'' koduyla tanınan James Bond'un çekimlerinden beklediği ekonomik katkıyı bulamadı.


Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık yaptığı açıklamada, James Bond filminin bir bölümünün Adana'da çekilmesinden dolayı bazı esnafların sıkıntılı günler yaşadığını, bu anlamda esnafa ekonomik bir katkısının olmadığını söyledi.