BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur zammı bütçeyi şaşırttı!

Bakan Şimşek, son memur zammı oranıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçenin üçte birinin memura gittiğini belirterek,

''İmkanlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız'' dedi.

Şimşek, Stratejik Yatırım Konferansı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, memur maaş zamları konusuyla ilgili sorular üzerine, bu konuda söyleyebileceklerini söylediklerini ifade etti.

BÜTÇENİN YÜZDE 30'U MEMUR VE İŞÇİLERE HARCANIYOR

Türkiye bütçesinin neredeyse yüzde 30'unu memurlara ve işçilere harcadıklarının altını çizen Şimşek, 2002 yılında bütçenin yüzde 18'i memurların, yani kamunun personel giderlerine harcanırken, bugün neredeyse yüzde 30'unun harcandığını söyledi.

Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BÜTÇEDE HERKESİN HAKKI VAR

''Resim çok açık ve net ortada. Doğrusu ben tepkileri çok anlamsız buluyorum. Çünkü 2002 yılından bu yana ortalama bir memur maaş artışı enflasyonun kat kat üzerinde olmuştur. 2002-2011 arasında ortalama memur maaş artışı, yüzde 228 olmuştur. Son verilen artışlar ve enflasyon farkını da katarsanız yüzde 240'lar civarına ulaştı. Enflasyon bu dönemde yüzde 135'ler civarında... Dolayısıyla resim son derece açık ve net. Bütçede 75 milyonun hakkı, hukuku var. Sadece memur ve işçinin değil. Tabii ki kamu hizmetlerini memurumuz ve işçimizin eliyle yapıyoruz. Hizmetlerinden dolayı da Allah razı olsun. Ama sonuçta bu bütçede herkesin hakkı var. Bütçenin üçte biri memura gidiyor. İmkanlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız''