BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

Yaralı foka antibiyotik

Yaralı olduğu için sahile çıkan, ancak yardım etmek isteyen görevlileri görünce kaçan fok balığına havalı tabanca ile uzaktan antibiyotik enjekte edildi.

Abone ol

İki gündür Mersin sahillerinde görülen bir fok balığı, bugün öğle saatlerinde merkez Mezitli ilçesi sahilinde tekrar fark edildi. Kumsaldaki yaralı fok balığını gören vatandaşlar, yardım edilmesi için '155 Polis İmdat' telefonunu aradı.

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri, konunun uzmanı olan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Fok balığı ise uzmanlar gelinceye kadar oluşan kalabalıktan ürkerek denize bir kaç kez girip çıktı. Ardından sahilde güneşlenmeye başladı.

Bu sırada olay yerine gelen görevliler, fok balığını enjekte edilmek üzere antibiyotik hazırladı. Görevlilerin hazırladığı antibiyotik, havalı tabancaya takılarak polisler tarafından kumsaldaki fok balığına atıldı. Antibiyotiğin isabet ettiği fok, denize girip gözden kayboldu.

Yetkililer, yaralı olan Akdeniz fokunun, denize kaçma ihtimali yüksek olduğu için uyutma yolunu seçmediklerini söylediler. Antibiyotik verilen fokun, dün Mezitli'de karaya çıkan aynı fok olduğunu tahmin ettiklerini belirten yetkililer, tekrar sahile gelmesi halinde antibiyotik tedavisine devam edeceklerini belirttiler.