BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.490,69
HABER /  DÜNYA

İzmirli kızlar tarih yazdı

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turunda son 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden Konak Belediye...

Abone ol

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turunda son 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden Konak Belediyespor üçte üç yaparak gruptan çıktı ve erkeklerde olduğu gibi Avrupa’da bir üst gruba yükselen ilk Türk kadın futbol takımı oldu.
Grupta Bulgar ekibi FC NSA Sofya’yı 2-0 , ev sahibi Bosna temsilcisi WFC SFK 2000’i 2-1’lik skorla geçen Konak Belediyespor, Galler’den Cardiff City ile yaptığı puan mücadelesinden 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşmada rakip takım üç sarı kart gördü.
İlk yarı adeta tek kale oynayan Konak Belediyesporlu kızlar 36. dakikada ilk golüne Sibel Duman ile kavuştu. Raluca Sarghe’nin frikikten gönderdiği topu takip eden Sibel Duman, fırsatı kaçırmadı, topu ağlarla buluşturdu. İlk yarı Konak Belediyespor’un üstünlüğüyle kapandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Konak Belediyespor ilk oyuncu değişikliğini yeni transferlere şans tanımak için yaptı. Ninia, Cansu ve Hilal yerlerini Ümran, Eylül ve Ceren’e bıraktı. 57. dakikada Yaşam serbest vuruşu gole çeviremedi. İlk oyuncu değişikliğini yapan Cardıff’de ise Bourne yerini Guard’a bıraktı. Grubun en zayıf takımı olan ve hiç galibiyeti bulunmayan Cardıff güçlü defans yapan Konak Belediyespor’un karşısında orta sahanın dışına çıkmayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk sarı kartını Rowe gördü. Cardıff’in ilk önemli atağı 71. dakika gerçekleşti. Topa sert vuran Guard kaleci Fatma Şahin’i geçemedi. Karşılaşmayı Türkiye Büyükelçisi Ahmet Aydın ile Fahri Konsolos Kemal Baysak ile birlikte Konak Belediyesi meclis üyeleri de izledi ve kızlara karşılaşmanın sonuna kadar tezahürat yaparak destek verdiler. 75. dakikada Thomas yerini Walseh’e bıraktı. 85. dakikada Edwards sarı kart gördü ve hakem tarafından sert oynamaması konusunda uyarıldı. 86. dakikada Daley çıktı, Jellings oyuna dahil oldu. Gülbin’e sert giren Jellings sarı kart ile cezalandırıldı. Altı dakikalık uzatmanın ardından gol arayışını sürdüren Konak Belediyespor sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Konak Belediyespor kura çekiminin ardından eşleştiği rakiplerini aşarsa tek maç usulüyle yarı finale yükselecek. Teknik Direktör Hüseyin Tavur ve kadın futbolcular tirübünlerde kendilerini yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a sevgi işareti yaptılar. Hüseyin Tavur ve kaptan Didem Taş, “ Bize inanan tek insan vardı; O da Başkanımız Hakan Tartan’dı. Bizi hiçbir maçta yalnız bırakmadı, her isteğimizi karşıladı, ülkemize bu onuru yaşattı, çok mutluyuz” diye konuştular.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da İzmirli kızların tarih yazdığını belirterek şöyle konuştu, “Kadın futbolcularımızın başarısı bizi gururlandırdı, İzmir sporu için büyük bir sevinç ve heyecan kaynağı, kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hem de Avrupa’da başarıyı yakaladık. Burada gerçek bir zafer kazandık. Hakan Tartan olarak hayalim; İzmir’in köklü kulüplerinin de süper ligde böyle başarıya koşması. Sanıyorum kadın futbol takımımızla bunun başarılabileceğinin bir örneğini verdik. Amaç; Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor için de aynı birlikle ve beraberlik tablosunu, isteğini, heyecanını ve özverisini ortaya koymak"
GRUPTA PUAN DURUMU
1. Konak Belediyespor 9
2. SFK 200 Sarajova- 6
3. NSA Sofia 3
4. Cardiff City 0
(İHA)