BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  DÜNYA

Mısırlılara sokaklara dökülün çağrısı

Müslüman Kardeşler bu sabah başlayan katliamlara karşı sokaklara dökülme çağrısı yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki göstericilere destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el-Bilteci, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki darbe karşıtlarına destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

Bilteci, Hürriyet ve Adalet Partisi'ne ait internet sitesinde yaptığı açıklamada, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki şehit, yaralı, çocuk ve kadınlara destek için Mısırlıların "sokaklara dökülmesi" çağrısı yaptı.

İhvan Sözcüsü Ahmed Arif de açıklamasında, "Şu an Mısır'da yaşanan bir katliamdır ve bunun sorumlusu Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile darbecilerdir" ifadelerini kullandı.

Mısır güvenlik güçlerinin, Nahda ve Rabiatul Adeviyye meydanlarındaki darbe karşıtlarına müdahalesi sürüyor.

İSTİKAME CAMİSİ'NDE TOPLANIYORLAR

Güvenlik güçlerinin Nahda Meydanı'ndaki darbe karşıtlarını dağıtmaya başlaması sonrası, protestocular meydan yakınındaki İstikame Camisi etrafında toplanmaya başladı 

PROTESTOLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Mısır'ın başkenti Kahire'de darbe karşıtı göstericilere güvenlik kuvvetlerinin kanlı müdahalesinin ardından protesto gösterileri ülke geneline yayıldı.

Başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 163 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı müdahalenin ardından Rabiatul Adaviye Meydanında göstericilerin bekleyişi sürerken, Heliyepolis bölgesinde bulunan Nuzha caddesinde toplanan yüzlerce kişi katliamı protesto etti.

Lübnan Caddesi ile El Mühendisin semtinde toplanan binlerce kişi barışçıl göstericilere yönelik operasyonu kınayan gösterilere başladı. Faysal ve Haram caddelerinde toplanan göstericiler yollara barikatlar kurarak lastik yaktılar. Bölgeden zaman zaman silah seslerinin geldiği bildiriliyor.

Kahire yakınlarında bulunan Helvan kentinde de darbeye karşı gösteri başlatan göstericilere polis müdahale etti. Binlerce kişi Hilvan Merkez'de bulunan emniyet müdürlüğü binasını kuşattı. Kente polislerin karakolları terk ettikleri belirtiliyor.

Başkent Kahire'nin tüm ana artelleri askeri birlikler ve zırhlı araçlar tarafından kontrol ediliyor.

Müdahalenin yaşandığı yerlere çıkan caddelerin tamamı polis ve askerler tarafından trafiğe kapatıldı. Mısır ordusuna bağlı helikopterlerin başkent Kahire'nin üzerinde devamlı alçak uçuş gerçekleştirdiği gözleniyor.

Asyut kentinde güvenlik kuvvetlerinin göstericilere müdahalesi sonucunda çatışmalar çıktı. Çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığı kaydediliyor.

Sina'daki Bedevi kabileleri ise Kuzey Sina'nın en büyük kenti Ariş'te valilik binasını kuşattı. Ariş kent merkezinden silah sesleri yükseldiği kaydediliyor.

İskenderiye kentinde binlerce göstericinin bekleyişi devam ederken, kentteki bazı karakolların göstericiler tarafından sarıldığı kaydedildi.

Asyut ve Minye'de göstericilerin emniyet müdürlüklerini kuşattıkları iddia edildi. Marsa Matruh kentinde yerel halk meclisini basan binlerce göstericinin bazı polis karakollarını da kuşatma altında tuttukları bölgeden gelen haberler arasında.

Kanal boyunca sıralanan Süveyş, İsmailiye, Port Said kentlerinde de katliamı protesto eden halk meydanlara indi. İsmailiye kentinde polis otosuna saldıran protestocular 4 polisi yaraladıktan sonra polis aracını ateşe verdiler.

Mısır'daki çatışmalarda polisin zaman zaman demokrasi yanlısı göstericilere, "Baltacı" diye tabir edilen suç gruplarıyla beraber müdahale ettiği belirtiliyor.