BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  POLİTİKA

Baransu'dan seçim barajı iddiası

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu yerel seçimlerin ardından barajın düşürüleceğini söyledi.

Abone ol

Türkiye hararetli bir şekilde seçim sath-ı mahalline doğru yol alırken kulislerde de pek çok farklı senaryo ve seçenek konuşulmaya devam ediyor.

Uzun yıllardır Türkiye demokrasisisin gündeminde olan ‘seçim barajı’ konusu da bunlardan biri. Onyıllardır, özellikle muhalefet partilerinin bir iktidar vaadi olarak dile getirdiği ‘Baraj kalkacak’ sözleri yerine getirilmezken tartışmalar yakın zamanda yeniden alevlenmiş; ancak Başbakan Erdoğan’ın, ‘istikrarın korunması adına barajın gerekli olduğu ve gündemlerinde yüzde 10’luk seçim barajına ilişkin bir düzenleme olmadığını’ söylemişti.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu bu konuda yeni bir iddia ortaya attı. Buna göre, AK Parti kulislerinde, ‘yerel seçimlerin ardından barajın yüzde 7’ye düşürülmesinin kesin olduğu” konuşuluyor.

Baransu, görüştüğü AK Partili bir kaynağın kendisine, öyle aktarıyor: “Başbakan kamuoyunun kafasını şimdilik karıştırıyor. Yerel seçimlerin ardından barajın yüzde 7’ye çekileceğini göreceksiniz. Bu konu da yazılı olarak barış süreci kapsamında güvence altına alındı. Baraj yüzde 7’ye çekilecek.”

Baransu ayrıca, yerel seçimlerde İstanbul için farklı isimler gündeme gelse de AK Parti’nin ciddi adaylardan birinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olduğunu şu sözlerle aktarıyor: “Görüştüğüm isimlerden biri ‘Binali Bey İstanbul’u istiyor ancak Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın kafasında kendisini İzmir’den aday göstermek var’ dedi.”