BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  DÜNYA

Aynı işyerine 4 ayda 2 defa girdiler

Manisa’da bir işyerine giren hırsızlar, iki LCD televizyon çalarak kayıplara karıştı. Aynı işyerine 4 ay önce yine hırsız girdiği ve iki LCD...

Abone ol

Manisa’da bir işyerine giren hırsızlar, iki LCD televizyon çalarak kayıplara karıştı. Aynı işyerine 4 ay önce yine hırsız girdiği ve iki LCD televizyonun çalındığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 02.30 sıralarında Manisa Merkez’e bağlı Arda Mahallesi Kumludere Caddesinde faaliyet gösteren Saruhanbey Aile Çay Bahçesi’nde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, motosikletle işyerinin arka kapısına gelen iki hırsız kısa bir keşiften sonra kapıyı gören güvenlik kameralarını elleriyle etkisiz hale getiriyor. Soğukkanlı bir şekilde işyerine giren hırsızlar, içerideki güvenlik kameralarını fark etmeyerek, duvardaki ve masanın üzerindeki 2 LCD televizyonu alıp geldikleri kapıdan dışarıya çıkıyor. Sabahleyin işyerini açmaya gelen işletme sahibi Yunus Emre Şahin, arka kapının açık olduğunu fark edince olayı polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi çalışması yaparak işyerinin güvenlik kameralarını inceledi. Aynı iş yerine yaklaşık 4 ay önce yine hırsız girdiği ve 2 LCD televizyonun çalındığı öğrenildi. Hırsızların eşkalini belirlemeye çalışan polis, aramalarını sürdürüyor.
İşyeri sahibi Yunus Emre Şahin, yaklaşık dört ay önce yine iki LCD televizyonunun çalındığını belirterek şöyle konuştu: "Bizle beraber 7 mekana hırsız girdi. Esnaf arkadaşlarımız mağdur. Arda Mahallesi Kumludere Caddesi’ne emniyet müdürümüzü davet etmiştik. Emniyet müdürümüze burada MOBESE kamera sisteminin kurulmasını, bu konuyla ilgili bütçe yoksa vatandaşlar kendi aralarında para toplayıp buna bir şekilde çözüm istedik. Emniyet müdürümüz bu konuyla ilgili bütçelerinin olduğunu söyledi. Ama bir buçuk yıldır Kumludere Caddesi’ne MOBESE kamera sistemi takılmadı. 13 Ağustos Salı günü saat 03.48’de işyerimize geldiğimizde yine hırsızların 2 tane LCD televizyonu çaldığını gördük. Bizim 4 ayda maliyet anlamında zararımız 20 milyar."

SİYASİLERİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ”
Siyasilere de seslenen Yunus Emre Şahin, şunları söyledi: “Emniyetle ilgili personel açığı varsa siyasilerimizden yardım istiyoruz. Gerekli eksiklerin tamamlanması lazım. Emniyet konuyla ilgili araştırma yaparken biz de Manisa’daki yerel siyasetçilerimiz başta olmak üzere AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’e konuyla ilgili mesaj gönderdik. Sağolsun Selçuk Özdağ döndü. Konuyla ilgili İl Özel İdare’nin 1 trilyon ödeme aktarıldığını söyledi. Burada insanların huzur ve refah içinde yaşadığı bir Manisa istiyoruz. İnşallah büyüklerimiz gerekli çalışmayı yaparlar.”
(İHA)