BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

İzmirin suyu için suç duyurusu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) dernek avukatı Mustafa Halit Çelik, İzmir’in içme suyundaki arsenik oranının standardın üstünde olması nedeniyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Avukat Mustafa Halit Çelik, İzmir’deki su tüketicileri adına harekete geçerek, Sağlık Bakanı Akdağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında ‘görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Arseniğin kanser yapıcı bir element olduğunu, kansere yakalananların sayısında da her geçen gün artış yaşandığını ileri sürün Çelik, “Kamuoyunda tartışmalar devam ederken, İzmir çeşmelerinde zehir akmaya devam etmektedir. Taraflar ise kamuoyunda karşılıklı söz düellosu yapmaktan öteye gitmemektedir. Mağdur olan İzmir tüketicisidir. Bu nedenle TÜ-MER harekete geçmiştir” dedi.