BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  POLİTİKA

İzmir'in Mandelası Yalçın Yanık hem HDP'ye hem CHP'ye yüklendi

24 Haziran seçimlerinde HDP'den aday olan ancak seçilemeyen Afrika kökenli ‘İzmirli Mandela' lakaplı Yalçın Yanık, bu kez bağımsız aday olarak seçimlere giriyor. Yanık CHP'ye ise sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Afrika kökenli olan ve ‘İzmirli Mandela' lakaplı Yalçın Yanık, 31 Mart yerel seçimlere bağımsız aday olarak girme kararı aldı. Deri işçisi olan ve aynı zamanda Deri Tekstil Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Yanık, kendisine solun tutmundan rahatsız olanların oy vereceğini söyledi.

Rakiplerinden farkını anlatan Yanık, en önemli farkının işçi ve emekçi olduğunu söyledi. Devrimci ve komünist olduğunu da sözlerine ekleyen İzmirli Mandela" İşçilerin, Kürtlerin, ezilenlerin sesini duyurmak için aday oldum. Her şeyi sihirli değnekle değiştireceğime inanmadığım için onlar gibi söylemlerim yok, popülizm yapmıyoru"dedi.

Gizli bilgileri ifşa edeceğim
İzmir'e ilişkin projelerinden de bahseden Yanık, seçilmesi halinde bugüne kadar insanların görmediği ve gizli kalan tüm bilgiler bilbordlarda teşhir edeceğini söyledi. "Proje yapmaktan daha kolay bir şey yok" diyen Yanık, insanların kendi taleplerinin belediyelere bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

HDP şimdi değişti
Daha önce HDP'den aday olan Yanık daha önce bu partinin ezilenler, işçiler, emekçiler ve sosyalistlerin yer aldını söyledi ve şu ifadeyi ekledi "Ama şimdi bir şeyler değişti"

Projem yok
Hiçbir projesinin olmadığını vurgulayan Yanık "Eğer başkanlığı alırsam buna halk toplantıları ile karar vereceğim. Projeleri halkla birlikte kendi ihtiyacımıza, kendi yaşam standartlarımıza göre yapacağız" diye konuştu.

CHP'ye Lenin gelse oy vermem
AK Partiyi de eleştiren Yanık, HDP'nin CHP'ye destek vererek kendi adayını çıkarmamasının büyük hata oldğunu söyledi. Yanık, sözlerine şöyle devam etti:  "Bağımsız siyaset yaparsan güçlenirsin. Burjuva siyasetine takılırsan zayıflarsın. HDP'nin bu tutumu emekçilerin ezilenlerin mücadelesini de sekteye uğratmıştır. CHP'den Lenin bile adaylığını koysa bir parti programı olduğu için kendi siyasi programına göre siyaset yapacaktır. Onun dışına çıkamaz. Yani kim gelirse gelsin hiç bir şeyini değiştiremez. Bu yüzden CHP'den Lenin dahi aday olsa ona da oy vermem."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ankara'nın yeni seçim anketi DİEN'den geldi! Büyük ilçeler de var
Foto Galeri Ankara'nın yeni seçim anketi DİEN'den geldi! Büyük ilçeler de var Galeriye Gözat