BIST 9.537
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Fuat Oktay: Silah Müslüman birisinin elinde olsaydı, kopan fırtınayı siz düşünesiniz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Terörün dini, dili, ırkı coğrafyası yoktur. Bu silah şöyle veya böyle adı Müslüman olan birisinin elinde olsaydı bugün dünyada kopan fırtınayı siz düşünesiniz." açıklaması yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Terörün dini, dili, ırkı coğrafyası yoktur. bu silah şöyle veya böyle adı Müslüman olan birisinin elinde olsaydı bugün dünyada kopan fırtınayı siz düşünesiniz." diyerek sert tepki gösterdi.

Oktay, Yeni Zelanda'da yaşanan olayın bir terör eylemi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu silah müslüman olan birinin elinde olsaydı"

Biz bunu Türkiye'de de söyledik, burada bir kez daha söylüyoruz. Terörün dini, dili, ırkı coğrafyası yoktur. Şimdi terörist demeye bile dili varmayanlar için bunu özellikle söylüyorum; bu silah şöyle veya böyle bir Müslüman adı Müslüman olan birisinin elinde olsaydı bugün dünyada kopan fırtınayı siz düşünesiniz. Dolayısıyla bizim için terörist, teröristtir. Teröristin hiçbir şekilde dini, dili, ırkı, benim teröristim, senin teröristin diye bir şey yoktur. Biz buradan bu sesi bir kez daha hem de olayın olduğu yerden bütün dünyaya bir kez daha iletmek istiyoruz. Terör her yeri ve herkesi vurabilecek bir bela. Dolayısıyla bu belaya da ortak bir şekilde cevap vermek, ortak bir dil kullanmak son derece önemli.