BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İzmiri EXPO 2015 uçurur

Dünyanın en büyük fuarı bu. İzmir ve Milano çekişiyor.

Abone ol

Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE) 142. genel kurul toplantısında, EXPO 2015'e ev sahipliği yapmak için İtalya'nın Milano kentiyle yarışan İzmir'in sunumu yapıldı.

EXPO'yu düzenleyen BIE'nin (Uluslararası Sergiler Bürosu) merkezi Paris'te. 31 Mart 2008'de açıklanacak karar öncesinde İzmir ve Milano ile ilgili son sunumları izlemek üzere, Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak 70 kişilik İzmir EXPO heyeti Paris'e gitti.

Davet sahibi resmi olarak Dışişleri Bakanlığı, ama aslında bu işin bayraktarlığını bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapıyor. Zaten Paris'teki heyetin başında hazır ve nazır; sunumlardan birini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaparken, diğerini de bizzat Gül yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de konuşma yaptığı sunumu, aralarında Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın da bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

İzmir'in sunduğu projenin bölgede sağlık alanında geniş bir iş birliğini içerdiğini kaydeden Hotamışlıgil, EXPO'ya ev sahipliği yapılması halinde gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterileriyle İzmir'in tanıtımının yapıldığı sunumun sonunda, Levy'nin hamlesiyle birbirine çarparak domino taşları şeklinde ilerleyen beyaz kutular, sinevizyondaki görüntüyle birleşerek Paris'i İzmir'e bağladı.