BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  GÜNCEL

İzmir'i 1 Mayıs çoşkusu sardı

İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Alsancak'taki Gündoğdu Meydanı'nda başladı. İşte kutlamalardan ayrıntılar...

Abone ol

İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Alsancak'taki Gündoğdu Meydanı'nda başladı. Kutlama için gelenler üç ayrı kontrol noktasında aranarak alana alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Gündoğdu Meydanı'ndaki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için yaklaşık 5 bin polisle sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı, Alsancak Limanı ve Gündoğdu Meydanı'nın İkinci Kordon girişinde arama kontrol noktaları oluşturuldu. Bu bölgedeki yollar trafiğe kapatıldı, bir polis helikopteri de havadan kontrol yaptı. Kadifekale semtinden yürüyerek yola çıkan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi kalabalık bir grubun gelişi sırasında polis önlemlerini arttırdı.

Kutlama için gelenler oluşturulan kontrol noktalarında aranarak Gündoğdu Meydanı'na alındı. Alana gelenlerin büyük bölümü Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı, oluşturulan kortejle yürüyerek Birinci Kordon'dan Gündoğdu Meydanı'na ulaştı. Kutlamalara katılanlar, üye olduklarını, sendika, parti, sivil toplum örgütü ve platformların pankartlarını, flamalarını taşıdı, "işçi sınıfına selam", "Direnişin simgesi Tekel işçileri", "Şifre yok diyenler defolun" sloganları attı. Daha önceki yıllardaki kutlamalarda aralarında gerginlik yaşanan İşçi Partisi üyeleri ile BDP'li grubun karşılaşmaması için kendilerine alanın farklı noktalarında yer ayrıldı. Kortej eşliğinde, iki saat süren yürüyüşün ardından yaklaşık 15 bin kişi Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. Oluşturulan platfordan çalınan müzikler eşliğinde kutlamalar başladı.

PROGRAM

Kutlamalara, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Alaattin Yüksel, TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Güldal Mumcu, CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, ilçe belediye başkanları da katıldı. Kutlamalar kapsamımda Türk-İş adına Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, DİSK Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, KESK Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı ve TMMOB adına İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi'nin konuşma yapacağı belirtildi.