BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

İzmir'den facia haberi geldi! Göçmen kaçıran kamyon devrildi...

İzmir'de kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu kamyon devrildi... Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken ölü sayısı her dakika artıyor... İlk bilgilere göre aralarında çocukların da olduğu 15 olan ölü sayısı son dakika bilgisine göre 22'ye yükseldi...

Abone ol

İZMİR'in Menderes ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Kamyonun yaralı sürücüsü ilk ilk ifadesinde, Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını, önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi. 

YUNANİSTAN'A GEÇMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR... Katliam gibi kaza, saat 08.00 sıralarında Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Ege kıyısından tekneyle Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleriyle anlaştıkları öğrenilen yabancı uyruklu göçmenlerin kasasında bulunduğu, Mustafa Yılmaz (35) yönetimindeki kamyon, Menderes ilçesi yönüne giderken, virajı alamadı.

DERE YATAĞINA UÇUP TERS DÖNDÜ... Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri aşarak, Değirmençayı Deresi yatağına uçup, ters döndü. Kasadaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerin bazıları etrafa savruldu, bazıları da kamyonun altında kaldı.

19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ... İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Kaza yerine geldiklerinde korkunç manzarayla karşılaşan ekipler, 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. 12 yaralıdan ağır yaralı olan 5 kişi ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 

İlk belirlemelere göre, Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi'nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları öğrenildi.

SÜRÜCÜNÜN İLK İFADESİ... Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, '09' Aydın plakalı kamyonu ile saat 03.00'te Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi. Kamyonda kaç kaçak göçmenin olduğu henüz bilinmiyor. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.