BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmirde Nevruz alarmı

Nevruz kutlamasının sorunsuz geçmesi için alarma geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

İzmir’de, nevruz kutlamasının sorunsuz geçmesi için alarma geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonla 16 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların, geçtiğimiz yıllarda olay çıkartan kişiler olduğu, sorgularının devam ettiği kaydedildi.

21 Mart Nevruz Komisyonu’nun, 23 Mart pazar günü Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı’nda kutlama yapma talebinin Valilik tarafından reddedilmesi ve Buca’daki top sahasında yapılması teklifini de kabul etmemesi, Emniyet Müdürlüğü’nün alarma geçmesine neden oldu. İzin verilmemesine rağmen komisyonun, kutlamayı Gündoğdu Meydanı’nda pazar günü yapacağını bildirmesi üzerine, alınan önlemler üst düzeye çıkarıldı. Kentte özellikle Kadifekale, Yamanlar, Eskiizmir semtleri ile Torbalı ve Menemen ilçelerinde bugünden itibaren Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı timler, panzerler eşliğinde nöbet tutmaya başladı. Sokak giriş çıkışları ile şüpheli kişiler üzerindeki denetimlerde sıklaştırıldı. Emniyet yetkilileri, Gündoğdu Meydanı’nda pazar günü kutlama yapılmasına izin verilmeyeceğini, dışarıdan gelen kişilerin de kente sokulmayacağını, olası bir gösteride müdahalede bulunulacağını açıkladı.

Bu arada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de nevruz kutlamasının sorunsuz geçmesi için bugün sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yaptı. Geçtiğimiz yıllarda sokak gösterilerine karışan, molotof kokteyli atan kişilere yönelik yapılan baskınlarda, 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki zanlıların sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.