BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  GÜNCEL

DTPnin İstanbul afişlerine yasak

DTP'nin, Nevruz programı çerçevesinde oluşturulan materyallere bugün itibariyle yasak getirildiğini bildirdi.

Abone ol

DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, Nevruz programı çerçevesinde oluşturulan materyallere bugün itibariyle yasak getirildiğini bildirdi. Aksoy, Emniyet Müdürlüğü, Valilik ve Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen yasak kararlarında gerekçe olarak ise Diyarbakır’daki afişlerin gösterildiğini kaydetti. İstanbul’daki afişlerin, Diyarbakır’dakilerden farklı olduğunu belirten Aksoy, “Bizim afişimizde, “Artık yeter”, “Edi bese” yok, Çince yok, Fransızca yok, Almanca yok. İki tarafında da sadece DTP olan bomboş bir afiş. Sorun yeter demekte değil, demek ki sorun bir şekilde katılımı engellemek öyle anlaşılıyor” dedi.

Aksoy, İstanbul’daki Nevruz kutlama programına ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, 23 Mart Pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme’de yapılacak olan İstanbul’daki Nevruz kutlama programının saat 12.00’de başlayacağını bildirdi. Aksoy, Ankara’dan DTP’li bir heyetin geleceğini kaydederek, DTP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın da bir konuşma yapacağını ifade etti. Programda, Barış Meclisi adına Nazan Üstündağ, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel ve DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de birer konuşma yapacağını söyleyen Aksoy, çeşitli müzik gruplarının da etkinlikte yer alacağını dile getirdi.

-“GEREKÇE, DİYARBAKIR’DAKİ AFİŞLER”-

DTP İstanbul olarak Nevruz kutlamaları için izin çıktığını kaydeden Aksoy, “İzin çıktı ama nedense bugünle ilgili bütün materyallerimize de sınırlama geldi. Çok basit bir nevruz bildirimiz, “Nevruzdayız gelin” diye davet olarak hazırlanan sokak pankartlarımız ve bir de afişimiz vardı. Bugün saat 14.00 itibariyle bunlara yasak getirildi” diye konuştu. Aksoy, yasak gerekçesi olarak Diyarbakır’daki afişlerin gösterildiğini belirterek, kendi afişlerinin Diyarbakır’dakinden çok farklı olduğuna işaret etti.

Kendi afişlerinde, yasak koyanların bahsettiği şeylerin olmadığına dikkat çeken Aksoy, “Bizim afişimizde, “Artık yeter”, “Edi bese” yok, Çince yok, Fransızca yok, Almanca yok. İki tarafında da sadece DTP olan bomboş bir afiş. Sorun yeter demekte değil, demek ki sorun bir şekilde katılımı engellemek öyle anlaşılıyor” dedi.

-“YASAK ENGEL OLUŞTURMUYOR”-

Aksoy, yasak emrinin hem emniyetten hem de valilikten geldiğini ifade ederek, her iki emrin de idari bir yetkiye dayanarak yapıldığının tahmin edildiğini söyledi. “Böyle bir yasaklamayı kabul etmeyeceğim dedim. Yarım saat sonra Ağır Ceza Mahkemesi’nden bir karar getirildi. Bizim derdimiz, sokakta astığımız materyal değil, biz ev ev, kapı kapı dolaşıyoruz ve devam edeceğiz. İnsanlarımızı öyle davet edeceğiz” diye konuşan Aksoy, yasağın çok büyük bir engel oluşturmadığını vurguladı.