BIST 10.212
DOLAR 32,22
EURO 34,66
ALTIN 2.393,96
HABER /  GÜNCEL

İzmirde esrarengiz patlama

İzmir'de duyulan esrarengiz patlama sesi paniğe yol açtı.

Abone ol

İzmir'in Dikili İlçesi'nde bugün öğle saatlerinde duyulan şiddetli patlama sesi, heyecan yarattı. Polis, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri alarma geçti, bölgede geniş tarama yapıldı ancak sesin kaynağı belirlenemedi.

Bugün saat 12.30 sıralarında büyük bir patlama sesiyle birlikte ilçe merkezindeki binaların camları sallandı, bazılarında ise çatlamalar oldu. İlçe sakinleri büyük korku yaşadı. İlk anda, sesin sahildeki kafelerin bulunduğu bölgeden geldiği iddiaları üzerine polis ve sağlık ekipleri bu bölgeye yönlendirildi. Burada yapılan araştırmalarda patlama ya da bir başka olaya rastlanmadı. Bunun üzerine ilçenin çeşitli yerlerindeki fabrika ve işletmeler araştırıldı. Ancak, herhangi bir sonuç alınmadı. Patlamanın Bademli, Ovacık köyleriyle Çandarlı Beldesi'nde duyulmadığı belirlendi.

Polis yetkileri, patlama sesinin, büyük olasılıkla, ilçenin üzerinden geçerken alçalan bir uçağın, ses hızının üzerine çıkmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Vatandaşlar ise patlamanın denizde gaz sıkışmasından veya jeotermal kuyularından kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü.

Benzer bir patlama 16 Mayıs 2008 tarihinde Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde de yaşanmış ancak kaynağı bulunamamıştı.