BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  GÜNCEL

Evin ortasında elektrik direği

Gaziantep'te bir kişi, satın aldığı arsadaki elektrik direğinin bulunduğu alana ev yaptı.

Abone ol

Gaziantep'te bir kişi, satın aldığı arsadaki elektrik direğinin bulunduğu alana ev yaptı.

Ev sahibi Nuri Boz (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in metropol ilçesi Şahinbey'e bağlı Dumlupınar Mahallesi 67 No'lu Sokak'ta satın aldığı arsada bulunan elektrik direğinin kaldırılması amacıyla defalarca TEDAŞ'a başvurduklarını öne sürdü.

Kaldırılmaması üzerine elektrik direğinin olduğu arsaya iki katlı ev yaptığını anlatan Boz, ''Evin içinden geçen elektrik direğinin üzerindeki yüksek gerilim tellerinin zaman zaman kıvılcım çıkarması nedeniyle her an tehlikedeyiz'' dedi.

Elektrik direğinin sadece 3 metrelik kısmının evin damında kaldığını belirten Boz, ''Elektrik direğinin ortası, yani 3 metrelik kısmı evin oturma odasında, direğin 1,5 metrelik alt kısmı ise evin giriş katındaki odada bulunuyor'' diye konuştu.

Gaziantep TEDAŞ Müessese Müdürlüğünce elektrik direğini kaldırması için kendilerinden bin YTL, ayrıca ruhsat için de 500 YTL para istendiğini iddia eden Boz, inşaatlarda amelilik yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını, halen işsiz olduğu için bu parayı vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Arsayı aldığında elektrik direğinin içinde bulunduğunu, TEDAŞ'a, Şahinbey belediyesine defalarca kez başvurmalarına rağmen olumlu sonuç alamadıklarını savunan Boz, ''TEDAŞ'a başvurduk ama kimse yardımcı olmadı. Ben bir iki kez, eşim Fatma Boz da 3 kez gitti başvuru yaptı. Bir de direği kaldırmak için 'direk kaldırma'' parası istediler. Bizden 1 milyar para istediler, bu parayı nereden bulayım ben?

Çocuklarım, oğlum ve gelinimle birlikte 10 kişilik bir aileyiz. Güçlükle geçiniyoruz. Evin içindeki elektrik direğinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu direkten ateş çıkıyor sürekli. Ateş çıktığı zaman da zaten bu odada oturmuyoruz, yatmıyoruz. Tellerin biri kopmak üzere, çocuklarıma yukarı çıkmamaları için sürekli uyarılar yapıyorum. Herhalde birinin ölmesini bekliyorlar. Bu arada, görenler de şaşırıyor, burada nasıl oturuyorsunuz diyorlar. Ne yapalım başka çaremiz yok.''

Evin en küçük kızı Rukiye Boz da tellerden kıvılcımlar çıktığını belirterek, ''Beni ve kardeşlerimi elektrik çarpmasından korkuyorum. Derslerimi de yapamıyorum, direğin kalkmasını istiyorum'' diye konuştu.

TEDAŞ MÜDÜRÜ AKBAĞ

TEDAŞ Gaziantep Müessese Müdürü Ali Akbağ ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu evde inceleme yaptıklarını, ev sahibinin ruhsat ibraz edemediği için elektrik direğiyle ilgili bir işlem yapamadıklarını belirtti.

Akbağ, ''O mahalledeki evlerin büyük bir kısmı kaçak yapı. Bu nedenle elektrik direğimiz evin içerisinde kalmış. Bu konuda, görevlilerimiz evin bulunduğu alana giderek inceleme yaptı. Evi yapan Boz ailesi yoksul. Aileyi mağdur etmemek adına ya direği kaldıracağız, ya da evin bir bölümünü yıkacağız'' dedi.