BIST 10.742
DOLAR 32,24
EURO 34,95
ALTIN 2.425,96
HABER /  GÜNCEL

İzmir şehitlerine ağlıyor

Tunceli'de karakola düzenlenen terörist saldırı sonucu şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü

Abone ol

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 askerden 2'sinin İzmirli olduğu belirlendi.

Teröristlerin el bombalı ve silahlı saldırısında şehit olan İzmirli 21 yaşındaki İlhan Sağlam'ın terhisine 4,5 ay kaldığı kaydedildi. Kemalpaşa'da elektrikçilik yapan İlhan Sağlam'ın çevresinde herkes tarafından çok sevilen bir kişi olduğu öğrenildi.

Sağlam'ın şehit olmadan bir gün önce İzmir'deki ağabeyi Mustafa Sağlam'ı telefonla aradığı, ailesini çok özlediğini söylediği belirtildi. Bu arada, şehit er Sağlam'ın babası İsrafil Sağlam ile annesi Kısmet Sağlam'a acı haberin verilemediği öğrenildi. Yakınlarının, anne ve babaya acılı haberi vermek için askeri heyetin ve doktorun eve gelmesini bekledikleri bildirildi.

İkiziyle aynı karakoldaydı

Saldırıda şehit olan er Erdem Erkaçtı'nın ise İzmir'in Bayındır ilçesinde oturduğu ortaya çıktı. Bayındırlı Erdem Erkaçtı'nın, ikizi Erden Erkaçtı ile birlikte aynı karakolda askerlik yaptıkları öğrenildi. Şehit olan Erdem Erkaçtı'nın ikizi Erden Erkaçtı'nın, saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Aynı karakolda vatani görevini yapan ikiz oğullarından birinin ölüm haberini alan Bayındırlı Turgut ve Nazan Erkaçtı çifti, gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğu haberine dayanamayan baba Turgut Erkaçtı'nın, Bayındır Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Sinir krizleri geçiren anne Nazan Erkaçtı'nın ise yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.