BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,20
ALTIN 2.450,44
HABER /  GÜNCEL

Cep alırken dikkat edin!

Atatürk Havalimanı'nda Moskova'dan İstanbul'a kaçak getirilen yedi bavul dolusu cep telefonu ele geçirildi

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nda Moskova'dan İstanbul'a kaçak getirilen yedi bavul dolusu son model cep telefonu, hafıza kartları ve aksesuarları yakalandı.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla saat 16.30'da Dubai-Moskova hattı üzerinden İstanbul'a gelen iki yolcu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali Gümrüklü Salonu'ndan çıkış yaptıkları sırada şüpheli hareketlerde bulundukları için durduruldu.

Gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan aramada, yolcuların bagajlarında piyasa değerinin yaklaşık 800 bin YTL olduğu bildirilen yedi bavul dolusu 447 adet son model çeşitli markalarda cep telefonu, 6 bin adet hafıza kartı, ara kablo, şarj cihazı ve çok sayıda telefon aksesuarı ele geçirildi.

Telefon alacaklara uyarı

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, 2005 yılından bu yana ''IMEI'' numarası (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu olarak tanımlanan seri numarası) kayıtlı olmayan telefonların konuşmaya kapatıldığını hatırlatarak, ''Sanırım klonlanma yöntemi veya sahte belgelerle Türkiye'ye yasal yollarla sokulmuş gibi satışa sunmayı düşünüyorlardı. Tüketicilerimize bildikleri yerlerden, faturalı olarak ve IMEI numaralarını kontrol ederek telefon almalarını tavsiye ediyorum'' dedi.