BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

İzmir şehitleri için tören düzenlendi

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen İzmir adliyesindeki terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin ve Musa Can için tören düzenlendi.

Abone ol

İzmir şehitlerini son yolculuğuna uğurluyor. Dün akşam saatlerinde İzmir adliyesinde gerçekleşen hain terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin ve Musa Can için tören düzenlendi.

Törene şehitlerin yakınları, adliye çalışanları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve siyasiler katıldı. Törende Can'ın yakınları sinir krizi geçirirken, feryat ederek ağıtlar yaktı. Fethi Sekin'in cenazesi ise adliye salonuna alkışlarla getirildi. Salonda ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları atıldı.

Törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşma yaptı. İşte Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satır başları.

BOZDAĞ: BU SALDIRI TÜRKİYE'YE YÖNELİK

Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Rabbim onların şefahatinden bizleri ahirette mahrum etmesin diyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Onlar vatanları için milletleri için şehit oldular makamların en yükseğine yükseldiler. Saldırı sadece İzmir Adalet Sarayı'na adli personele polisimize değil Türkiye'ye yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı Türkiye'nin terörle mücadelesine asla zarar vermeyecektir. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi terörle en etkin şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Bu saldırıları yapanlar yaptıranlar onları kullanan karanlık güçler bunları yaparsan Türkiye bizim dediğimiz çizgiye gelir hesabı yapıyorlarsa boşuna aldanmasınlar. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun'' dedi.

BİZİ ADALETTEN AYIRAMAYACAKLAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, ''Menfur, hain ve alçak bir saldırı. Mekanları cennet olsun. Hiçbir saldırı bizi adaletten ayıramayacak. Hainler emellerine uılaşamayacak'' diye konuştu.

Şehit polis memuru için ikinci tören İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ''Ayyıldızlı formasını kefen yapmış bir teşkilatın mensularıyız. Vatan için şehadetse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim'' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ ise, ''İzmirimiz dün büyük bir faciadan kurtuldu. Dün sadece şehit olarak cennete gitmedi aynı zamanda daha pek çok insanımızın şehadet mertebesine ulaşmasına yaralanmasına engel oldu. Hasan Tahsin düşmana ilk kurşunu sıktığında buradan yükselen ateş bütün Türkiye'yi kapladı. 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir nasıl bir kirli oyunu bozduysa Fethi Sekin kardeşim de dün adeta kendini fena ederek büyük bir felaketin önüne geçmiştir'' diye konuştu.



Şehit polis memuru Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'da, adliye çalışanı Musa Can'ın ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

İzmir'de dün akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Adliye önünde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bir polisimiz teröristleri fark ederek çatışmaya girerek şehit olurken bir adliye çalışanıda patlamada hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren 3 teröristen 2'si öldürüldü. Kaçan son teröristin yakalama çalışmaları devam etmekte.