BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

İzmir kara kışa teslim! Tam 50 yıl sonra ilk kez...

İzmir'de kar yağışı yer yer kuvvetini arttırarak devam ediyor. Bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İzmir'de tam 50 yıl sonra ilk kez sıcaklıklar -4 dereceyi gördü.

Abone ol

İZMİR'de kar yağışı özellikle kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkisini arttırıyor. Kneti beyaza bürüyen kar hafta boyunca aralıklar devam edecek. 

Kar yağışı İzmir'in bazı ilçelerinde okulları tatil ettirdi. Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

EN SON 1964'TE...

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir'in de son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına girdiğini, hava sıcaklığının kentte son olarak 18 Ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düşeceğini açıkladı.

Şahin,  yaptığı açıklamada, İzmir'de en son 2012 yılının Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü, kent merkezinde kar kalınlığının 2 santime ulaştığını hatırlattı.

i̇zmi̇r.20150106100425.jpg

Kent merkezinde son yıllarda hafif aralıklı kar yağışının olduğunu, bugün de kar İzmir'de kar yağışının bulunduğunu ifade eden Murat Şahin, şöyle konuştu:

"Merkezde hafif aralıklı kar yağışı var. Yüksek merkezlerde örtü oluşturabilir. İzmir'in doğusunda Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır gibi yerlerde. Bu gece ya da yarın etkisini kaybedecek. Ancak bu geceden itibaren kar yağışının bitmesiyle gece ve sabah donlanma yaşanacak. Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6,4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz."

izmir-1.jpg
Kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceği bilgisini veren Şahin, hafta sonuna kadar yağış olmayacağını, ancak soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.

Hafta sonunda hava sıcaklığının yine mevsim normallerine çıkmayacağını, ancak yaklaşabileceğini söyleyen Şahin, "Hafta sonuna kadar gündüz sıcaklıkların 2-3 derece, hafta sonu ise 8-10 derece olmasını bekliyoruz" dedi.

izmir-2.jpg

BU İLÇELERDE EĞİTİME ARA

Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İZMİR'de hava durumu nasıl olacak, meteoroloji son tahminleri açıkladı. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerind ekar yağışı görülebilir. Uzmanlar don ve buzlanma için vatandaşları uyardı. Çarşamba günü haftanın en soğuk günü olacak sıcaklıklar -4 dereceye kadar düşecek.

Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların bölgemizin kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı beklenmektedir. Bu sabah ilk saatler ile gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak.

RÜZGAR: Kuzey-kuzeydoğudan kuvvetli, kıyı kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR
Bölgemizde beklenen kar yağışlarının; bölgemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Ege Denizi'nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına beklendiğinden denizcilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Bölgemizin genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyete devam eden üreticilerimizin zirai don tehlikesine karşı, trafiğe çıkan vatandaşlarımızın buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-01-06-at-8.21.42-am.png